YEREL BASINI ÖLDÜRMEYİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEREL BASINI ÖLDÜRMEYİN


 

Türkiye Gazeteciler Sendikası aralarında Mersin’in de olduğu 6 ilde Gazeteciler ‘tasarruf’ genelgesine karşı sokağa inerek, “Haberden tasarruf olmaz: Yerel basını öldürmeyin” diyerek genelgenin iptal edilmesini istedi.

GİZEM EKİCİ

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Cumhurbaşkanlığı'nın, “Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak” ibaresinin yer aldığı Tasarruf Genelgesi’ne karşı 6 ilde eş zamanlı açıklama yaptı.

İstanbul Şube TGS akademi binasında, Ankara Meclis önünde, İzmir Hasan Tahsin Anıtı’nda, Adana Sanatçılar Parkı’nda, Mersin Atatürk Parkı içerisindeki Uğur Mumcu Anıtı önünde, Eskişehir Adalar Migros önü önünde açıklama yapıldı.

 

EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ YALNIZ BIRAKMADI

TGS Mersin İl Temsilciliğinin organize ettiği eyleme Tabip Odası, Genel-İş Sendikası, Eğitim-Sen, İnsan Hakları Derneği, Kadın Platformu, ÇEKSAM, MERÇED, Çukurova Dev Tekstil, MEPİAD, Eczacılar Odası, Mersin Barosu başta olmak üzere çeşitli dernek, sendika gibi emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri de destek verdi.

“Birlikte güçlüyüz” pankartı açılan eylemde, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam, basın susturulamaz” sloganları atıldı.

 

“HABERDEN, BİLGİDEN TASARRUF OLUR MU?”

TGS Mersin İl Temsilcisi Hediye Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan “tasarruf genelgesi” ile kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alınmaması, zorunlu ilânlar dışında ilân yayımlatılmaması yönünde talimat verildiğini anımsattı.

“Tasarruf tedbiri adı altında alınan bu karar işçisiyle işvereniyle tüm basın camiasını derinden üzmüştür” diyen Eroğlu, “Tasarruf edilecek alan burası mıdır? Haberden, bilgiden tasarruf olur mu? Gerçeğe, doğru bilgiye daha fazla ihtiyaç duyulan bu günlerde alınan bu karar tüm toplumun zararınadır.

 

“AMBARGO KAPANMAYA NEDEN OLACAK”

Öte yandan bu karar, pandemi, ekonomik kriz ve dijitalleşme ile zaten büyük zorluklar yaşayan yazılı medyaya ölümcül bir darbe vuracaktır.

Kamu kuruluşlarının abonelikleri ve ilânlardan başka bir geliri olmayan yerel gazetelere uygulanacak bu ambargo onların tek tek kapanmasına, yerel basında çalışan binlerce meslektaşımızın işsiz kalmasına neden olacaktır. Yerel gazeteler devletten destek beklerken bu genelge ile nefes alamaz hâle gelecektir” dedi.

 

“GAZETE ALDIRMAYARAK YAPILACAK TASARRUF DEVEDE KULAK BİLE OLMAYACAK”

Gazeteler bir kamu faaliyeti yürüttüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Haber hepimize ekmek ve su gibi lazımdır” vurgusu yapan Eroğlu, “Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının tesis edilmesi demokrasilerin gereğidir. Gazetecilerin işlevini yerine getirebilecekleri koşulların yaratılması hükümet edenlerin görevidir. Toplumun kültürel gelişimi ve doğru bilgiye ulaşması için çalışan gazetelerin bir tasarruf aracı olarak görülmesi doğru değildir. Kamu kuruluşlarına gazete aldırmayarak yapılacak tasarruf devede kulak bile olmayacaktır. Eğer tasarruf ile ekonomik sorunların çözüleceği düşünülüyorsa tasarruf yapılacak kalemlerin yeniden belirlenmesine ihtiyaç vardır.

Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak bu genelgenin iptalini istiyoruz. Başta yerel gazeteler olmak üzere medya kuruluşlarına daha fazla destek verilmesinin ülke demokrasisine katkı sunacağına inanıyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA