“FAYTONLAR VE AT YARIŞLARI KALDIRILSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FAYTONLAR VE AT YARIŞLARI KALDIRILSIN”


 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine muhalefet şerhi koydu. Turan muhalefet şerhinde faytonların yasaklanması ve at yarışlarının kaldırılması istedi.

Haber Merkezi

TBMM Başkanlığı tarafından 2/3727 esas numaralı “Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” esas komisyon olarak Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonuna havale edildi. Söz konusu teklife ilişkin, aralarında Mersin Milletvekili Rıdvan Turan’ın da bulunduğu Halkların Demokratik Partisi, Tarım Komisyonu üyeleri muhalefet şerhi koydu.

Muhalefet şerhinde dile getirilen bazı maddeler şöyle:  “Folklorik sebeple de olsa her tür hayvan dövüşleri yasaklanmalıdır.  Hayvanın acı çekmeden kesilmesi/öldürülmesi için; ya bilincin derhal kaybına ve ölüme neden olacak veya derin bir genel anestezi uygulaması ile başlayıp, kesin ve net bir ölüme neden olacak şekilde sonuçlandırılacak bir yöntem seçilmesi esas alınmalıdır. Tasarıda yer verilmemiş olan bir başka konu da Çevre ihtisas mahkemeleridir.  Çevre ihtisas mahkemeleri bir uzmanlık mahkemesi olarak kurulmalıdır. Kara avcılığı katilliktir ve avcılık sportif ya da turizm amaçlı her biçimiyle yasaklanmalıdır. Faytonlar ve at yarışları kaldırılmalıdır. Kuşların ölümüne sebep olan havai fişek kullanımı yasaklanmalıdır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA