TARSUS BELEDİYESİ’NDEN HALK OYUNLARI KURSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN HALK OYUNLARI KURSU


 

Tarsus Belediyesi tarafından açılan kursların yanına halk oyunları kursu da eklendi.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi’nin halkın kültür ve sanata olan ilgisini arttırmak ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla açtığı akademi kursları halkın yoğun katılımı devam ederken Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisi’nde verilen kurslara Halk Oyunları kursu da eklendi.

Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi, açıldığı günden bu yana binlerce yurttaşa ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 2020 yılının Temmuz ayında açılışı gerçekleştirilen akademi; bilim, eğitim, sanat ve kültür alanında binlerce kişinin ilgisini çekerken, bünyesinde açılan Ayşe Lebriz Berkem Tiyatro Sahnesiyle de sanatseverlere hizmet veriyor.

Öte yandan, her yaştan vatandaşa yönelik, bilim, eğitim, sanat, kültür alanında bireylerin becerilerinin eğitmenler gözetiminde arttırılması, gelişim sağlamaları ve üretime katılmalarına olanak sağlamak adına açılan kurslar oldukça ilgi görüyor.

Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi bünyesinde piyano, gitar, keman, resim, bağlama, el sanatları, robotik kodlama, şan eğitimi, bale eğitimi, mantar yetiştiriciliği, seramik ve tiyatro kurslarının yanı sıra halk oyunları kursu da veriliyor.

Eğiten ve kültürlü bir kent olma gayesiyle projeler ürettiklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; ”Görevi devraldığımızda şehirde eksik olan kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerine imkan sağlayabilmek için Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi’ni açtık burada toplumun kültür sanat faaliyetlerine katılımını sağlamakla beraber, farklı yaş gruplarına da eğitici kurslar sunuyoruz. Ayrıca şu an yapımı devam eden Çocuk Bilim, Eğitim ve Sanat Merkezi’ni de kurarak çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Her yaştan insanımızın kendini geliştirebileceği ve şehrimizde kültürel, sanat faaliyetlerinin aktif olduğu projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Kurslarla ilgili bilgi almak ve katılmak isteyenlerin 0535 714 42 58 numaralı hattı arayabilecekleri bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA