TAŞ OCAĞINA DİRENEN KÖYLÜ KAZANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAŞ OCAĞINA DİRENEN KÖYLÜ KAZANDI!


 

Mersin’de Çukurkeşli Mahallesinde yapılması halinde 5 köyü olumsuz etkileyecek taş ve mermer ocağına karşı direnen yöre halkı, Kayrakkeşli Mahallesinde düzenlenen ÇED toplantısını yaptırmayarak, bölgeyi bitirecek yatırıma geçit vermedi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin yayalarını gözüne kestiren, taş ve mermer ocakları ile delik deşik etmek isteyen kirli sermayeye, bereketli toprakların sahipleri direnerek geçit vermiyor.

Yenişehir ilçesi Çukurkeşli Mahallesinde yapılmak istenen ancak 5 mahalleyi olumsuz etkileyecek mermer ve taş ocağına karşı direnişte önemli bir kazanım elde edildi.

DEN-KA Şirketi tarafından açılmak istenen taş ve mermer ocağı için Çukurkeşli Mahallesi muhtarlığının izin vermemesi üzerine Kayrakkeşli Mahallesi’nde düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yaptırılmayarak bölgeyi bitirecek yatırıma geçit verilmedi!

Yaşlısı genci ellerinde pankart ve afişlerle Kayrakkeşli Mahallesindeki Toplantı Salonu önünde toplanan bölge yöre halkı, sergilediği birliktelik örneği ile büyük takdir topladı.

 

DEN-KA’YA GEÇİT YOK

Çukurkeşli Mahalle Muhtarı Süleyman Kuş, “Taş da mermer ocağı da istemiyoruz” diyerek, Den-Ka Şirketine geçit vermemekte kararlı olduklarını söyledi.

ÇED toplantısı için gelen ekipleri köye almayarak, mevzuatın yerine getirilmense engel olduklarını ve bu sayede itirazlarını resmi olarak tutanaklar ile kayıt altına alınmasını sağladıklarını söyleyen Kuş, “Toplantı yapılamadığına dair tutanak tutmak zorunda kaldılar ve köyden ayrıldılar.

 

“HALKI DÜŞÜNEN YOK, PARA DERDİNLER”

Biz taş ocağı istemiyoruz. Tüm bölge karşı, muhtarlar olarak bu konuda hem fikiriz. Taşımızı toprağımızı taş ocağına mermer ocağına kurban etmek istemiyoruz. Bizim bölgemiz tarımsal üretim ve hayvancılık ile geçinen bir bölge. Doğal kaynaklarımız ve yer altı su kaynaklarımız yok olmasın. Öte yandan burası heyelan bölgesi. Olası bir taş veya mermer ocağı faaliyetinde çok büyük tehlikeler ortaya çıkabilir.

Biz Mersin’e 15 kilometre uzaklıktayız. Maliyetlerinin düşük olması için kente yakın olan bu mevkide taş-mermer ocağı işletmek istiyorlar. Ne yazık ki halkı düşünen yok, para derdinler” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA