KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKANLARA İLKE HATIRLATMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKANLARA İLKE HATIRLATMASI


 

Bir dizi temasta bulunmak üzere Mersin’e gelen HP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına 7 maddelik ilkeleri hatırlatarak, ahlaklı, hesap verilebilir, ayrım yapmayan hizmet vurgusu yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin TEKSİN projesinin lansman töreninde konuştu. Konuşmasında yerel yönetimlerin hizmetlerinin önemine değinen Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarına 7 maddelik ilkeler sayarak, uymalarını istediğini anımsattı.

 

“CHP YÖNETİMİNDE YARDIMLAR KESİLMEDİ, ARTTI”

Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulların herkesçe bilindiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bazen siyaset o kadar kirleniyor ki bunu temizlememiz lazım. Seçim öncesi pek çok karalamalar yaptılar, ‘aman ha sakın CHP’li belediye başkanına oy vermeyin, yardımlar kesilir, size hizmet etmezler’. Bu ezberin bozulması gerekiyordu. Birinci aşamada seçimleri kazandık, ikinci aşamada bu ezber yerle bir oldu, üstelik pandemi döneminde, belediye başkanlarının gelirlerinin en aza indiği dönemde,

Mersin halkı nasıl gördüyse diğer belediye başkanlarımızın bulunduğu yerlerdeki vatandaşlarda gerçeği gördüler, bırakın yardımların kesilmesini, arttı. 5 maskeyi dağıtmaktan aciz olan bir iktidar varken tüm belde halkına dezenfektan, maske ücretsiz ulaştırıldı. Çünkü biz halka hizmet etmeyi temel ilke edindik. Belediye başkanlarına şunu söyledim: bulunduğunuz belde de, yönettiğiniz belediyede eğer bir çocuğun karnı doymadıysa, o çocuğun karnı doyduktan sonra siz akşam uyuyacaksınız. Çünkü belde halkından siz sorumlusunuz. Bunu yaptık” dedi.

 

“MERSİN’DE HER ŞEY VAR”

Ancak belediye başkanlarının tek görevinin sosyal belediyecilik olmadığını da dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarının; beldelerini dünyaya tanıtmak gibi bir görevi daha var. Örneğin Mersin bir turizm, sanayi, ulaşım, deniz, tarım kenti. Her şey var burada. Ancak bugün 21. yüzyılın dünyasında belediye başkanları yarış içine giriyor. O yarışta kim ipi görüşler ise hem belde halkına hizmet eder hem ülkesine.

Şimdi bu olanağı sağlayan dijital ortam, teknoloji var. Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu olanaklardan yararlanıyor. Şikayeti talebi doğrudan iletebilirsiniz. Bu aynı zamanda belediye başkanı ile halk arasında sağlıklı, güvenli bir ilişki gelişmesini sağlayacak” diye konuştu.

 

“İNANCI, KİMLİĞİ, YAŞAM TARZI ÖNEMLİ DEĞİL, HİZMET ÖNEMLİ”

Belediye başkanlarına, “Hizmet yaparken bulunduğunuz beldenin, halkın kimliği, inancı, yaşam tarzı önemli değil, senin için önemli olan saygı duymak” uyarısı yaptığını da belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Belediye başkanı vatandaşın başka sorunları var ise onlarla ilgilenecek. Örneğin Sebze Hali’ne gittik, orada kadınlarda çalışıyordu ve bu kadınların küçük çocukları var. O kadınların çocukları için kreş açılmış. Hale gelip çalışan kadınlar küçük çocuklarını güven içinde bir kreşe teslim ediyor ve altı temiz mi, karnı tok mu diye arkasına bakmayıp, güven içinde işine, akşam da mutlu bir şekilde evine dönüyor. Belediye başkanı dediğimiz budur. Belediye başkanlarımızın olduğu her yerde bunlar yapılacak.

 

“HALKA HESAP VEREN SİYASET ANLAYIŞINI TÜRKİYE’YE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Ayrıca bu toplantının öznesi hizmet yapan bir belediye başkanın halkına hesap vermesidir. Verdiğim sözlerin bir bölümünü yerine getirdik’ demektir. Halka hesap vermek ne demektir; halk ile arasına sağlıklı bir güven köprüsü inşa etmek demektir.

Harcadığınız her kuruş sizin değil halkın parası. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Yeni bir siyaset anlayışını; halka hesap veren siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyoruz.

 

“AHLAKLI SİYASETE TALİBİZ”

Türkiye’de herkesin huzur içinde olduğu, gelecek endişesi taşımayan yeni bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Yerel yönetimle başladık ve bunu sürdüreceğiz.

Bir şehit haberi aldık, başımız sağ olsun. Terörün bittiği Türkiye’yi inşa etmek için uğraşıyoruz. Tek beklentimiz bu ülkede herkesin huzur içinde yaşaması. Biz bunu, yapılmayı yapmaya talibiz. Hesap verilmeyen ortamda hesap vermeye talibiz. 128 milyar dolar nereye gitti sorusu hala askıda. İktidara geldiğimizde, ‘şurada bir kuruş vardı, bunu nereye harcadınız’ sorusunu başımızın üzerinde kabul edeceğiz ve her sorunun yanıtı alnımızın akıyla vereceğiz. Yeni ahlaklı siyaset budur. Biz bunu yapmaya talibiz. Beraber güzel Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Hep beraber güzel bir Türkiye’de mutluluk içinde yaşayacağız”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA