GÖZLER MECLİSTE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER MECLİSTE!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile muhalefet arasındaki borçlanma gerilimi sürerken gözler bugün yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisine çevrildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi saat 14.00’da Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Nisan ayından buyana komisyonda bekleyen 265 milyon TL’lik borçlanma yetki talebinin gündemde yer almaması dikkat çekti.

Geçen ayki meclis toplantısında “Kamu bankalarından kredi, İller Bankası’ndan teminat alamıyorum. Yatırımların Önüne Ket Vurmayalım” diyerek seslenen Seçer, konunun gündeme gelmemesine tepki göstermişti.

Muhalefet ise borçlanma talep edilen miktarın nereye harcanacağına dair sorularında ısrarcı olmuştu.

 

MUHALEFET “NEREYE HARCANACAK?” SORUSUNDA ISRARCI

MHP’li Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Fahrettin Kılıç, borçlanma yetki talebi konusunun halen komisyonda görüşüldüğünü söyleyerek, “Gündeme ek önerge ile gelebilir mi?” sorumuza, “Gelebilir” yanıtı verdi.

Başkan Kılıç ayrıca, borçlanma talep edilen miktarın nereye harcanacağına dair sorularında ısrarcı olduklarını da söyleyerek, “Ancak henüz söz konusu miktarın nereye harcanacağına dair somut bilgimiz yok” dedi.

 

126 TAŞINMAZIN SATIŞI GÖRÜŞÜLECEK

Mecliste öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olup kamu hizmetlerinde kullanılmayan ve gelecekte de kullanılması planlanmamış olan 126 adet taşınmazdan uygun görülenlerin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (e) bendine istinaden satışı ve satışı için Mersin Büyükşehir Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konunun görüşülmesi de bekleniyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA