FİRMA ÜRETİMİ DURDURDU İŞÇİLER MAĞDUR OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FİRMA ÜRETİMİ DURDURDU İŞÇİLER MAĞDUR OLDU


 

Mersin Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren En-Med Tekstil işçileri, Mayıs ayından bu yana maaş alamadıkları iddiasıyla eylem yaptılar.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren En-Med Tekstil firmasının, firma sahibinin; “Kumaş yok ve sipariş alınamadı” gerekçesiyle üretimi durdurduğu ve bu nedenle mayıs ayından buyana maaşları ödemediği iddia edildi.

Mağdur olan işçiler maaşları için eylem yaparak, firmaya ödeme yapma çağrısında bulundu. Yaklaşık 280 işçiden 40’ı Serbest Bölge’deki kapısına kilit vurulan firmanın girişinde toplandı. Haklarının ödenmesini isteyen çalışanlar yetkileri göreve davet etti.

Polis ekipleri firma önünde güvenlik önlemi alarak işçileri sakinleştirmeye çalıştı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir işçi, “Patronlarımız Mayıs ayının 31’inde kumaş olmadığı ve sipariş alamadığı gerekçesiyle üretimi durdurduğun açıkladı. Firmamız yaklaşık 40 gündür kapalı. Mayıs ve Haziran ayı alacaklarımız duruyor. Ailelerimiz ve çocuklarımız maaş alamadığımız için mağdur. Ne yapacağımızı bilemiyoruz” şeklinde konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA