MERSİN LOJİSTİK KÖY BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN LOJİSTİK KÖY BEKLİYOR


 

İstanbul’dan sonra en geniş araç filosuna sahip ikinci kent olan Mersin’de nakliye sektörü Lojistik Köy bekliyor!

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyeleri İsa Çani ve Murat İlça ile birlikte Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Mersin Temsilciliğini ziyaret etti.

UND adına Yüksek İstişare Konseyi Üyesi ve MTSO 19 No’lu Yurtiçi Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi Başkanı Muzazzez Araç, UND Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Muhittin Ocak, Kerem İmrak, Coşkun Aytaş ve Yedek Üyeleri Burhan Özcan, Harun Özkaya, Necat Kaya, Mehmet Can Arslan, Süleyman Aktaş ile UND Üyesi ve MTSO 20 No’lu Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi Meclis Üyesi Necmettin Cabadak’ın katıldığı görüşmede sektör sorunları ele alındı.

 

MERSİN’İN İSTANBUL’DAN SONRA EN GENİŞ ARAÇ FİLOSUNA SAHİP İKİNCİ KENT

Mersin’in İstanbul’dan sonra en geniş araç filosuna sahip ikinci kent olduğunu kaydeden Muhittin Ocak, bu nedenle daha çağın gereklerine uygun bir ortamda çalışmalarını sürdürebilmek adına Lojistik Köy beklentilerini yineledi. Büyükşehir Belediyesi’nden de bu projeye sahip çıkmasını beklediklerini belirten Ocak, bu projenin gerçekleşmesi halinde kent trafiğinin de rahatlayacağını vurguladı.

MTSO ile UND’nin önümüzdeki süreçte ortak çalışmalara imza atacağına inandığını kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Sizlerle bir arada bulunmaktan mutluyum. UND Yönetim Kurulu ve diğer kurullara giren tüm arkadaşları kutluyorum” dedi.  Mersin’in artık çağdaş bir lojistik merkeze ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Kızıltan, özellikle kamu arazilerinden yararlanılarak böyle bir merkezin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Lojistikçilerden bir de talepte bulunan Kızıltan, “Bildiğiniz gibi Eylül ayında SEKA Limanı’nın özelleşme ihalesi var. Tüm lojistikçiler olarak güçlerinizi birleştirip bu ihaleye katılmanız, Mersinliler olarak bu yatırıma sahip çıkmanızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Görüşmede özellikle gümrük kapılarındaki yüksek akaryakıt fiyatları ile Kazakistan ile yaşanan geçiş belgesi sorunu da ele alınan konular arasında yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA