6 BİN DEKAR SUYA KAVUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

6 BİN DEKAR SUYA KAVUŞTU


 

Tamamlandığında toplamda 83 bin 600 dekar zirai arazinin sulanacağı Anamur Alaköprü sulamasında ilk olarak 6 bin dekar arazi sulamaya açıldı.

Haber Merkezi

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Mersin iline yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyan DSİ, modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

 

İNŞAAT BİTTİĞİNDE TOPLAMDA 83 BİN 600 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SULANACAK

 

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını söyleyrek, “Mersin Anamur Alaköprü Sulama inşaatında çalışmalar devam etmektedir. Örtüaltı (sera) yetiştiriciliğinde Ülkemizin en önemli coğrafyaları arasında yer alan ve özellikle muz üretimi ile bir marka haline dönüşen Anamur ilçemizde 65 bin 900 dekar zirai alan cazibeli, 17 bin 700 dekar zirai alan ise pompajlı olmak üzere toplamda 83 bin 600 dekar zirai arazi sulanacaktır.

 

“DEKAR BAŞINA YILLIK 29 BİN 700 TL GELİR ARTIŞI SAĞLANMIŞ OLACAK”

Proje ile Anamur sulaması ve Bozyazı sulaması ana kanallarının üst kotlarında bulunan tarıma uygun alanların sulanması ve mevcut Anamur sulamasının rehabilitasyonu amaçlanmıştır.

Mersin Anamur Alaköprü Barajı rezervuarından alınacak suyla 12 ay sulama yapılan Anamur Ovasındaki tarımsal ekonomiye büyük katkı sağlayacak olan Projenin tamamlanması ile birlikte pompajlı sulama yapılacak olan 17 bin 700 dekar zirai arazide dekar başına yıllık 27 bin 500 TL, cazibeli sulama yapılacak olan 65 bin 900 dekar zirai arazide ise dekar başına yıllık 29 bin 700 TL gelir artışı sağlanmış olacaktır” diye konuştu.

 

“ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE YILLIK YAKLAŞIK 2,4 MİLYAR TL İLAVE GELİR GETİRECEK”

Çalışmalar kapsamında 6 bin dekar tarım arazisinde çalışmaların tamamlanarak, 23 Haziran 2021 tarihi itibariyle fiziki olarak sulamaya açıldığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Boru hatları sorunsuz şekilde doldurulmuş ve tüm teknik testler başarı ile tamamlanmıştır. Projenin tamamlanmasıyla Alaköprü Sulamasında toplamda 83 bin 600 dekar sulamaya açılacaktır.  An itibari ile fiziki olarak ilk kez 6 bin dekar alan sulamaya açılmıştır. Projemiz tam kapasiteyle hayata geçtiğinde sürdürülebilirlik açısından oldukça önemli kazanımların yanında ülkemiz ekonomisine yıllık yaklaşık 2,4 milyar TL ilave gelir getireceği hesaplanmaktadır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA