MİLLET BAHÇESİ’Nİ ÖĞRETMENEVİ İŞLETECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLET BAHÇESİ’Nİ ÖĞRETMENEVİ İŞLETECEK


 

Millet Bahçesi’nin tahsisini alan ve Akdeniz Belediyesi, alan içindeki ticari alanların işletmesini Öğretmen Evi eliyle yapmak için harekete geçti. Ayrıca parkın tefrişatı için de Akdeniz Belediyesi’nden para çıkmaması için Ankara’dan hibe alınacağı açıklandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı birinci birleşim, birinci oturumunu Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulüyle sürdü. Toplantıda; Gençlik, Spor ve Sağlık Komisyonu üyeliğinden istifa eden Arif Yücel’in yerine, yasa gereği kalan süreyi tamamlamak üzere, AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Türkmen seçildi.

Mecliste; belediye tüzel kişiliğine ait Akdeniz İmar, İnşaat, Kültür, Orman Ürünleri, Tarım, Turizm, Ticaret Anonim Şirketi’nin 100 bin TL olan sermayesinin, 10 milyon TL’ye kadar çıkarılması konusunda Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi.

 

MİLLET BAHÇESİNDE İŞLETME ÖĞRETMEN EVİ’NDE OLACAK

Tekliflin gerekçesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Mustafa Gültak, yakın tarihte açılan Millet Bahçesi’nin tahsis ve işletmesinin kendilerine verildiğini ve burada yapılacak işler için bu teklifi gündeme getirdiğini söyledi.

“Şehrin nefes aldığı 140 dönüm alanı Akdeniz Belediyesi olarak biz yöneteceğiz” diyen Gültak, sulama, budama, bakım-onarım gibi hizmetler için masraflar olacağını kaydetti. Ancak karda elde edileceğini belirten Gültak, işletme işlemlerini Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yaparak Öğretmen Evine devretmeyi düşündüğünü açıkladı.

 

AKDENİZ’İN CEBİNDEN BİR ŞEY ÇIKMAYACAK, ANKARA’DAN HİBE GELECEK

“Kafeterya, restaurant gibi ticari geliri olan her yerin bir kamu kuruluşuna devrini öngörüyoruz. Bu daha sağlıklı olacak” diyen Gültak, parkın tefrişat giderleri için de Çevre ve Şehircilik başta olmak üzere diğer bakanlıklarla görüşme yaptığını da bildirdi.

“Bütçemizin durumunu arz ettik, tefrişat konusunda bize yardımcı olacaklarını belli oranda hibeler göndereceklerini söylediler” diyen Mustafa Gültak, “Ben bu gelişmeyi de grup sözcülerine aktardım. Dolayısıyla burada sermaye artışı 10 milyon gözükmekle birlikte birden 10 milyon sermaye artışı olmayacaktır. Fakat gelen hibeler ve destekler belediyemize direk bu şirkete aktarılacak. Belediyemizin topladığı vatandaşın cebinden çıkan vergilerden bir para aktarımı olmayacak. Dolayısıyla bu şirkette bir an önce hızlı davranıp buranın tefrişatını tamamlayıp Öğretmen Evine devrini yapalım.

Bu sayede Millet Bahçemizin daha profesyonelce kullanılmasını sağlayacağız. Şu an bahçe açık her iki taraftan da kullanılıyor. Ama kafeteryaların ve restoran gibi alanlar var. Aquark’ın olduğu bölümde soyunma kabinleri gibi yerler var ama diğer alanların vatandaşın hizmetine açılabilmesi için böyle bir çalışma yürüteceğiz.

Akdeniz’in insanlarını, hizmetlerimizi engelleyecek bir para transferi söz konusu değil. Tam tersine ekstra bir kaynak yaratılıyor. Bu kaynak ile sadece Akdeniz’in değil Toroslar, Yenişehir, Mezitli gibi ilimizin değişik ilçelerinden gelerek, nefes alacak insanlarımızın rahatlıkla gezebileceği konforlu bir Millet Bahçesi oluşmasını sağlayacağız. Belediyemizin topladığı vergilerden, Akdeniz insanının cebinden gelen vergilerden bir para aktarımı söz konusu değil. Böyle bir bahçenin Mersin’e daha iyi hizmet verme noktasında aceleci olmak istiyoruz” dedi.

 

TARTIŞMALI TEKLİF KOMİSYONDA

Bazı HDP’li Meclis üyeleri, Millet Bahçesi’nin Büyükşehir Belediyesine devredilmesini isteyerek, önergenin geri çekilmesini isterken, Akdeniz Belediyesi yönetimini paralel belediyecilik oluşturma hevesi ile suçladı.

Cumhur İttifakı Meclis üyeleri ise bu duruma tepki göstererek, teklifin komisyonda tartışılmasını istedi. Yapılan oylama sonucu teklif görüşülmek üzere komisyona sevk edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA