MÜDÜR DİBE DALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜDÜR DİBE DALDI


 

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Akdeniz’in en büyük antik tersanesine sahip Silifke ilçesindeki Dana Adasında incelemelerde bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Merkezine bağlı bir ekip tarafından Dana Adası ve kıyı şeridinde yürütülen araştırma ve belgeleme çalışmaları devam ediyor. Kıyılardaki kültürel mirası ortaya çıkarmak ve korumak için çalışmalar yürüten Doç. Dr. Hakan Öniz ve araştırma ekibini, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru araştırma gemilerinde ziyaret etti. Dana Adası ve Silifke ilçesine bağlı Taşucu mevkiinde yapılan arkeolojik sualtı araştırmalarına da katılan Duru, bölgenin sahip olduğu zengin kültürel miras değerlerini ve yeni belgelenen batıkları ekiple birlikte dalış yaparak yerinde inceledi.

Çekek yerlerini belgelemeye yönelik sürdürülen çalışmalar, ‘Akdeniz’in en büyük antik tersanesi’ olarak nitelendirilen ve üzerinde yaklaşık 294 çekek yeri bulunan Dana Adasında, 2015 yılından bu yana devam ediyor. Adada bulunan tersanenin hangi yıllara ve dönemlere tarihlendiği, böylesine büyük bir tersaneye kimlerin neden ihtiyaç duyduğu gibi önemli sorulara yanıt arayan araştırmacılar, Dana Adasının Akdeniz denizcilik tarihindeki önemli bir boşluğu kapatacağı düşüncesiyle bilimsel araştırmalarını sürdürüyorlar. Dana Adası tersanesinin bilimsel önemi pek çok akademisyenin yazılarıyla yer aldığı kitap ve makalelerle bilim dünyasında kabul görüyor. Son 3400 yıldır Akdeniz’deki pek çok önemli olayda rol oynamış olan adanın, Mersin ve ülke turizmi için büyük katkı sağlayacağına inanılıyor. Adadaki gemi yapımı ya da bakımı için var olan çekek yerlerinin sayısının bütün Akdeniz’de bilinen ve korunmuş çekek yerlerinin tamamından daha fazla olduğu düşünülüyor.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA