MERSİN’DE PLAJLAR ENGELLİLER İÇİN DE HAZIR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE PLAJLAR ENGELLİLER İÇİN DE HAZIR


 

Kademeli normalleşme kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından ilk pazar gününde vatandaşlar sahillere akın etti. Mersin'in Erdemli ilçesinde tarihi ve turistik beldeler tatilcilerin akınına uğrarken, engellilerin denize girebilmesi için engelsiz rampalar kuruldu.

Özellikle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızkalesi ve tarihi antik kentlerin yer aldığı Ayaş sahilleri tatilcilerle doldu taştı. Plajlara tatil için gelen engelliler de unutulmadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen plajlara engelsiz rampaları kurulurken, engelli vatandaşların plaj imkanlarından ücretsiz faydalanması sağlanıyor. Kızkalesi'ne eşi ile birlikte Ankara'dan geldiğini belirten Kemal Kurşun, "Kızkalesi'nin denizi güzel. Hafta sonunu burada değerlendirmek istedik. Mersin Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz engellilere ücretsiz şezlong ve şemsiye imkanı sağladığı için" dedi.

 

"ENGELLİ PARKURUNU İLK DEFA BURADA GÖRDÜM"

Fatma Kurşun, "Bu hafta sonunu Mersin Kızkalesi'ni tatil için değerlendirdik. Denizi ve kumu çok güzel. Ayrıca engelli parkuru çok güzel. Çocuklar da güzel eğleniyor. Gittiğim yerlerde ilk defa burada engelli parkuru gördüm" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanı Vedat Uzunbağ, Büyükşehir Belediyesinin Mersin sahillerinde 2'si Silifke ilçesinde, 8'i Erdemli ilçesinde olmak üzere 10 plaj işlettiğini belirterek, engellilerin de unutulmadığını söyledi.

 

"ENGELLİ RAMPASI OLMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ"

Uzunbağ, "Plajlarımızda engelli rampalarının olmasına özen gösteriyoruz. Plajlarımızın büyük çoğunluğunda bu engelli rampalarımız var. Yeni açılan plajlarımızda da engelli rampaları monte ederekten tamamında engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde denize girmelerine imkan sağlayacağız. Plaj işletmelerimiz pandemi kurallarına çok özen gösteriyor. Müşterimiz kullandıktan sonra şezlongların temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gibi hassasiyetlerimiz var. Mersin sahilleri cıvıl cıvıl. Bütün halkımızı Mersin sahilindeki plajlarımıza davet ediyorum" dedi.

 

"ENGELLİLERİMİZE PLAJ HİZMETLERİ ÜCRETSİZ"

Plaj imkanlarından engellilerin ücretsiz faydalandığını hatırlatan Uzunbağ, "Engelli yurttaşlarımızdan plajda herhangi bir şezlong ücreti, diğer ücretleri almıyoruz. Engelli rampalarımız sadece engellilere değil çocuklarımıza da çok büyük katkısı var. Çocuklarımızda engelli rampalarında kendilerine göre tehlike yaşamadan orada ayrı bir oyun alanı üretmiş oluyorlar. Çocuklarımıza ve engellilerimize özel bir hizmet anlayışımız var diyebilirim" şeklinde konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA