KHK’LI ÖĞRETMEN 4.5 YIL SONRA GÖREVE İADE EDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KHK’LI ÖĞRETMEN 4.5 YIL SONRA GÖREVE İADE EDİLDİ


 

Tarsus’ta 4,5 yıl önce KHK ile görevine son verilen 22 yıllık matematik öğretmeni Kamer Geçer, 4,5 yıl sonra görevine iade edildi. Bu süreçte sendikal dayanışma ile yalnız kalmadığını söyleyen Geçer, hala işe iade bekleyen arkadaşları nedniyle buruk bir sevinç yaşadığını dile getirdi.

 

Hediye Eroğlu

 

Kanun hükmünde kararname (KHK) hukuksuzluğunun 10’uncu yılı geride kalırken emekçilerin zaferine her geçen gün bir yenisi ekleniyor.  Son olarak Mersin’in Tarsus ilçesinde Eğitim-Sen üyesi ve yöneticilerinden olan ve 4.5 yıl önce çıkartılan KHK ile görevinden uzaklaştırılan Kamber Geçer, komisyon kararı ile görevine iade edildi.

 

BURUK SEVİNÇ

İhraç edilmeden önce Tarsus’ta Gülserin Günaştı Sağlık Meslek Lisesi’nde görev yaparken 7 Şubat 2016’da KHK ile görevine son verilen 22 yıllık matematik öğretmen Kamber Geçer, kararı duyunca çok da sevinemediğini söyledi.

Benimle birlikte çok sayıda insan ihraç oldu. Ub süreci çeşitli işlerde çalışarak hayatını kaybeden insanlaroldu. Buruk bir sevinç yaşadım. Hala göreve dönmeyen arkadaşlarım var ki arayıp iyi niyetlerini bildirdiler bu yüzden tam bir sevinç yaşayamadım” dedi.

 

“SENDİKAM YALNIZ BIRAKMADI”

Mesleğinden uzak kaldığı 4,5 yılda ticari girişimlerde bulunan ve bir yumurta tavuk çiftliği kuran Geçer, ancak iki yıl sonra bu işe son vermek zorunda kaldı. Bu işi yürütemeyince bir kırtasiye açan ve halen işletmesini sürdüren Geçer, şimdi yeni görev yerini beklediğini söyledi.

Ailesinin yanı sıra ihraç olduğu 4,5 yıllık süre boyunca sendikadan aldığı desteğin kendisine güç verdiğini aktaran Geçer, “Yalnız hissetmedim ve dayanışma ile bugünlere geldim. Bu da herkesin eline geçmez. Sendikal örgütlülüğün, Eğitim-Sen’in gücünü ortaya koydular. Eğitim-Sen’e neden bu kadar yöneldiklerini de bu süreçte görmüş olduk” dedi.

 

“SON ARKADAŞIMIZ DÖNÜNCE SEV”NEBİLECEĞİZ"

Kamber Geçer’in görevine iade edilmesi ile ilgili sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül de, “Her ihraç arkadaşımız göreve iade edildiğinde buruk bir sevinç yaşıyor ve ancak son arkadaşımız dönünce sevinebileceğini söylüyor. İşte Eğitim Sen'li olmak böyle bir onur.  Bilmem anlatabildim mi? Kamber Geçer bu onur duruş ile ihraç olup bugün göreve iade edildi. Yaşasın Eğitim Sen, Yaşasın örgütlü mücadelemi” dedi

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel de, “Haksız, hukuksuz, bir gecede çıkarılan KHK'larla işinden, ekmeğinden edilen binlerce arkadaşımızdan biri Kamber Geçer, bugün komisyon kararıyla işine iade edildi" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA