GÜLTAK, GÜNEÞ MAHALLESÝ’NÝ ZÝYARET ETTÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLTAK, GÜNEÞ MAHALLESÝ’NÝ ZÝYARET ETTÝ


 

Haber Merkezi

 

Akdeniz ilçesine ilk kez kazandýrýlacak olan “sýcak ve soðuk asfalt plentinin” kurulum çalýþmalarýnýn hýzla ve aralýksýz þekilde sürdüðünü belirten Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak; bu þantiyelerin de en geç iki ay içerisinde tamamen kurulacaðýný ve ilçenin ihtiyaç duyan bütün mahallelerine hizmet vermeye baþlayacaðýný söyledi.

 

“Akdeniz’in sorunlarý çözülmeden Mersin deðiþmez” diyen Baþkan Gültak; “Liman, serbest bölge, hal gibi ticaret ve ekonominin yanýnda kentimizin tüm yaþamý neredeyse Akdeniz’de dönüyor. Akdeniz’in nüfusu gündüz 800 bini buluyor. Hal böyleyken Akdeniz; kentin ticari ve ekonomik kazanýmlarýndan payýný almalýdýr” dedi.

Bayramdan sonra Silifke yaz kampýna dezavantajlý durumdaki aileleri göndereceklerini de kaydeden Baþkan Gültak; basketbol, tenis, futbol ve yüzme kurslarýnýn verileceði Akdeniz Belediyesi Yaz Spor Okulu’nun açýldýðýný belirterek, ücretsiz bu kurslara çocuklarýný göndermeleri için mahalle sakinlerine çaðrýda da bulundu.

Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak, Güneþ Mahallesi’ni ziyaret ederek, mahalle sakinleri,  Mahalle Muhtarý Nezir Elçi ve esnaflarla bir araya geldi. Mahallede yapýlan ve yapýlacak olan çalýþmalar hakkýnda açýklamalar yapan Baþkan Gültak, semt pazarýna da uðrayýp, Mersin Pazarcýlar Esnaf Odasý Baþkaný Abdulhalim Batur, pazarcý esnafý ve alýþveriþ yapan vatandaþlarla sohbet etti. AK Parti Akdeniz Ýlçe Baþkan Yardýmcýsý Ökkeþ Erten ve Gençlik Kollarý yönetimi, belediye baþkan yardýmcýlarý ve birim müdürlerinin de katýldýðý buluþmada; esnaf ve vatandaþlara þapka, çanta ve maske daðýtýmý da gerçekleþti.

 

“AKDENÝZ, ARTIK KENDÝ SICAK VE SOÐUK ASFALTINI ÜRETECEK”

Akdeniz Belediyesi’nin; Kürkçü Mahallesi yolu üzerinde asfalt plenti kuracaðý sahada, ekiplerin beton dökme iþlemi baþlattýðýný belirten Baþkan Gültak, “Birkaç ay içerisinde Gaziantep Þahinbey Belediye Baþkaný Sayýn Mehmet Tahmazoðlu’nun, hibe yoluyla belediyemize gönderdiði makinemizi kuracaðýz. Sayýn Tahmazoðlu’na teþekkür ediyoruz. Basit deðil, 15 milyon TL tutarýnda bir hibe, hediyedir bu makine. Bir iki ay içerisinde bu plenti yerine monte ettikten sonra Akdeniz’in, ilk kez asfalt üreten bir þantiyesi olacak. Önemli bir hizmet, çünkü asfalt ihalesine girmek çok para gerektiriyor. O nedenle, ‘kendi asfaltýmýzý kendimiz üretelim’ dedik ve plenti Akdeniz’e kazandýrýyoruz” dedi.

 

“KIRSAL MAHALLELERÝMÝZÝN TARIM YOLU SORUNUNU DA ÇÖZÜYORUZ”

Baþkan Gültak; Akdeniz’de; soðuk asfalt tesisinin de yakýn bir tarihte hayata geçeceðini ifade ederek; “Tarým yollarýna her yýl mucur veriyoruz. Her yaðmurda bu mucur gidiyor, her baharda tekrar mucur döküyoruz. Hem kamu zararý oluþuyor, hem de iþ kalitesi düþüyor. Bundan dolayý soðuk asfalt tesisini de hayata geçiriyoruz. Özellikle Adanalýoðlu, Kazanlý, Karaduvar, Karacailyas ve beldelerden dönüþmüþ mahallerimizin bu sorununu çözmüþ olacaðýz. Asfalt plentini kurar kurmaz, Güneþ Mahallemizde de ihtiyaç duyan sokaklara ekiplerimiz girecek, hem sokaklar hem de kaldýrýmlar yenilenecek” diye konuþtu.

Baþkan Gültak’tan, yaz kampý ve yaz spor okuluna davet…

Yaz Spor Okulu’nun açýldýðýný; basketbol, tenis, futbol ve yüzme kurslarýnýn baþladýðýný kaydeden Baþkan Gültak, servis hizmeti de verdiklerini belirterek, çocuklarýný ücretsiz kurslara göndermeleri için ailelere çaðrý yaptý. Baþkan Gültak, sözlerini þöyle sürdürdü; “Bayram’dan sonra; tüm mahallelerimizi içeren Silifke kamplarýmýz da baþlýyor. Çadýr kentler kuracaðýz bu kamplara. Tabi klimalý, televizyonlu modern çadýrlar olacak. Her dönem için 150 ila 200 arasýnda insanýmýzý Silifke’ye kampa götüreceðiz. Kurban Bayramý’ndan sonra kamp baþlayacak ve Aðustos bittiðinde yaklaþýk bin 500 dezavantajlý ailemizi; kadýnlarý, gençleri ve çocuklarýmýzý Silifke’de deniz ve kum ile buluþturmuþ olacaðýz” diye konuþtu. Baþkan Gültak; Yýlmaz Güney Parký’nda süren yenileme çalýþmalarýnýn yýlbaþýnda tamamlanýp hizmete açýlacaðýný da söyledi; “Parkýmýzýn içinde yarý olimpik bir yüzme havuzu da yer alacak. Akdeniz’in ilk kez kullanýlabilir aquaparklý yüzme havuzu olacak. Bundan sonra kendi bölgemizde kurduðumuz havuzlarla da hizmet vereceðiz” dedi.

 

“ÇAY MAHALLESÝ KENTSEL DÖNÜÞÜM PROJESÝNÝN BAÞKA ÖRNEÐÝ YOK”

Baþkan Gültak; Çay Mahallesi’nde, 415 konutluk TOKÝ yerinde kentsel dönüþüm projesinin bittiðini de belirterek; “Bölgede, toplam 140 dönümlük arazinin içinde 700 adet konut yükselecek. Mersin’de, böyle örnek baþka bir proje yok. Devletimizin imkânlarýný zorlayýp, böyle bir projenin hayata geçmesini saðladýk. Sadece Çay Mahalleli vatandaþlarýmýz bu binalarda yaþayacak. Projede tandýr fýrýnlarýndan, vatandaþýn istediði her þey var. Vatandaþlarýmýz, 30-40 yýldýr kiminle yaþýyor ise ayný þekilde devam edecek. Ýnsanlarýmýz, bu yeni ve modern konutlara taþýndýðýnda yabancýlýk hissetmeyecek” dedi.

 

“BARIÞ MAHALLESÝ DE DEÐÝÞÝP DÖNÜÞECEK”

Açýklamasýnda; Barýþ Mahallesi’ni kapsayan yerinde kentsel dönüþüm projesi ihalesinin de 30 Temmuz 2021’de yapýlacaðý ve sonbahara doðru temelin atýlacaðý bilgisini de veren Baþkan Gültak; Akdeniz’in yýllarca ötelendiðini, sorunlarýn halýnýn altýna süpürüldüðünü vurguladý. Baþkan Gültak; þöyle konuþtu; “Akdeniz’in daha yaþanabilir olmasýný istiyoruz. Ýnsanlarýmýzýn dost ve akrabalarýyla birlikte, örf, adet ve kültürlerini yaþayabilmelerini istiyoruz. Bunu saðlamak için, vatandaþlarýmýzýn ikna olup ‘evet’ dediði, dönüþüm projeleri olmalýdýr. Modern binalar, park ve yeþil alanlar, kapalý semt pazarlarý, düzenli cadde ve sokaklar neden Akdeniz’de de olmasýn? Akdenizlilerin saðlýðý, mutluluðu ve huzurunu düþünüyorsak, insanlarýmýzýn maðdur edilmeyeceði, tersine mutlu olacaklarý hizmet ve projeleri hayata katmak zorundayýz.”

 

“AKDENÝZ, KENTÝN TÝCARÝ VE EKONOMÝK KAZANIMLARINDAN PAYINI ALMALI”

Mersin’in ticari ve ekonomik hayatýn Akdeniz’de döndüðünün altýný çizen Baþkan Gültak, “Akdeniz deðiþmezse Mersin de deðiþmez. Akdeniz’in sorunlarý çözülmeden, Mersin’in sorunlarý da çözülmez” sözünü yineleyen Baþkan Gültak; diyoruz. “Liman, serbest bölge, ticaret ve ekonominin yanýnda tüm yaþam Akdeniz’de dönüyor. Akdeniz’in nüfusu gündüz 800 bini buluyor. Diðer ilçelerden Akdeniz’e sirkülasyon var ama Akdeniz’de bir deðiþim yok. Bu kabul edilemez! Akdeniz deðiþecek, deðiþmeli artýk. Göç vermeyecek, göç alacak. Akdeniz halký da þehrin ve ilçemizin ticari ve ekonomik kazancýndan faydalanacak. Türk, Kürt, Arap, Çerkez ve Yörük’ü ile Akdeniz; barýþýn, kardeþliðin ve huzurun hâkim olduðu bir ilçe olacak. Bu deðiþimi saðlamak için de halkýmýzdan destek istiyorum” þeklinde konuþtu. Konuþmasýndan sonra Baþkan Gültak, Güneþ Mahallesi sakinleri ve esnafýnýn yaþadýklarý bir takým sýkýntýlarý ve taleplerini dinleyip not ettirdi, çeþitli konulardaki sorularýný yanýtladý. Gültak, Akdeniz Belediyesi sorumluluðu dýþýndaki hizmet ve taleplerle ilgili olarak da ilgili kurumlarla görüþeceðini de dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA