ATATÜRK’ÜN MİRASI GAZİ ÇİFTLİĞİ YENİLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATATÜRK’ÜN MİRASI GAZİ ÇİFTLİĞİ YENİLENDİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıktı ve Gazi Çiftliği’nin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’de tarım kredi kooperatifçiliğinin ilk örneği, Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Gazi Çiftliği, Büyükşehir Belediyesi tarafından işlevsel hale getirildi. İlk kurucu ortağı Mustafa Kemal Atatürk olan Atatürk Tekir Çiftliği Tarım Kredi Kooperatifi’nin bulunduğu Gazi Çiftliği, kadın ve çocukların sosyal yaşam ve üretime daha fazla katılması için çalışmalar yürütecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatifi, Silifke Kaymakamlığı ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin çalışmalarıyla yeniden hayat bulan Gazi Çiftliği’nde kadınların üretimi katma değere dönüştürülerek, ekonomik ve sosyal anlamda da kalkınma sağlanması hedefleniyor.

Davetliler, Gazi Çiftliği girişinde davullar, meşaleler ve alkışlarla karşılandı.  Açılış öncesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Soprano Bengi İspir Özdülger, Mersin Devlet Opera ve Bale Sanatçıları ile birlikte Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Müzik dinletisinin ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi Çiftliği’ni kurma sürecini anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Başkan Seçer ve protokol üyelerinin katılımıyla kesilen açılış kurdelesinin ardından Gazi Çiftliği gezildi. Gazi Çiftliği’nde yer alan Teknoloji Odası, Muazzez İlmiye Çığ Kütüphanesi, Çocuk Oyun Odası, Kooperatif Odası, Eğitim Salonu, Atölye, Atatürk Odası, Arşiv Odası ve İdari Ofis gibi yerler tek tek gezildi. Başkan Seçer ve protokol üyeleri Gazi Çiftliği’nin bahçesinde yer alan ve Büyükşehir’in öncülüğünde Atatürk’ün Türkiye’de ilk kullandığı traktörün bire bir aynısı olarak yapılan traktörü inceledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA