16 KURUŞ İÇİN YAPTIKLARINA BAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

16 KURUŞ İÇİN YAPTIKLARINA BAK!


 

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde belediye 16 kuruş vergi alacağı için yaklaşık 20 lira posta parası ödeyerek vatandaşa tebligat gönderdi. Belediyeye giden vatandaş 15 kuruşluk borcunu faizi ile birlikte 30 kuruş olarak ödedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Erdemli İlçesi’nde belediye görevlileri ilginç bir olaya imza attı. Belediye ekipleri Çeşmeli Mahallesi’nde ikamet eden Nida Küçük isimli bir vatandaşa 2020 ve 2021 yılı arazi vergisi ve Kültür varlıklarını koruma payı olarak gecikme faizi 1 kuruş ile birlikte 16 kuruş borç çıkardı. Vatandaşın geçen yıl ve bu yıl Mayıs ayı sonuna kadar ödemediği bu borçlar için Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız imzası ile tebligat gönderildi. Belediye ekiplerinin 16 kuruş alacakları için yaptığı posta masrafı ise yaklaşık 20 TL’yi buldu. 16 kuruşluk vergi borcu için kendisine yapılan tebligatı gören Nida Küçük bu duruma şaşırdı. Küçük, borcunu ödemek için dolmuşa binip belediyenin yolunu tuttu. Küçük faizi ile birlikte borcunu 30 kuruş olarak ödedi.

 

“5 KURUŞ BULAMADIKLARI İÇİN 25 KURUŞ ÖDEMİŞ”

Çeşmeli Mahallesi’nde bobinaj işi ile uğraşan Nida Küçük’ün ağabeyi Davut Özdemir, gönderilen belgesi sosyal medya hesabından paylaşarak şaşkınlığını dile getirdi. Gazetemize konuşan Özdemir, “Kız kardeşimin 15 kuruşluk borcu nedeniyle evimize 1 hafta önce tebligat göndermişler. Kardeşim borcunu ödemek için Erdemli Belediyesi’ne gitmiş. Borcu faizi ile birlikte 30 kuruş olmuş. Kardeşim 5 kuruş bulamadığı için borcunu 25 kuruş olarak ödemiş. Belediye ile görüştük. Göndermek zorundayız demişler. Yanlışlık varsa düzeltiriz demişler ama göndermişler. Şaşırdık” şeklinde konuştu.

 

“BORCUNUZU ÖDEMEDİĞİNİZ TAKDİRDE CEZALANDIRILACAKSINIZ”

Vatandaşa gönderilen tebligatın bir bölümünde şu ifadelere yer verildi: “Yukarıda mahiyeti ve miktarı gösterilen borcunuzu vadesinde ödemediğiniz anlaşılmıştır. Bu ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde borcu Erdemli Belediyesi veznesi/hesabına ödemeniz veya borcunuzu karşılayacak değerde mal bildiriminde bulunmanız, haciz kabil malınız yoksa bildirmeniz icap etmektedir. Borca itirazınız var ise Belediyemize müracaat ediniz. Bu mecburiyete riayet etmediğiniz takdirde, 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkındaki kanunun 53. 60. 111. ve 114'üncü maddeleri hükümlerine göre aşağıdaki maddelerden cezalandırılacaksınız.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA