MİNİK VE USTA AYAKLAR YAN YANA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİK VE USTA AYAKLAR YAN YANA


 

Yenişehir Belediyesinin düzenlediği Bahar Futbol Turnuvası başladı. Geleceğin futbolcuları farklı renkler ve formalarla ama aynı güzel duygularla sahaya çıktı. Turnuvanın açılışında bir zamanlar Türkiye liglerinde rüzgar gibi esen yıldız futbolcuları ile Mersin İdman Yurdu’nda bir dönem forma giyen futbolcular da gösteri maçı yaptı.

ALİ ŞANLI

 

Yenişehir Belediyesi’nin ilk defa organize ettiği Bahar Futbol Turnuvası büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz aylarda yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle ertelenen turnuva Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Spor Tesislerinde miniklerin maçları ile başladı. 9 alt yapı kulübünün katıldığı etkinlik Mersinli spor severlerden büyük ilgi gördü.

Minik ayakların oynadığı maçların ardından daha önce Süper Ligde boy göstermiş olan yıldız oyuncuların oynadığı şöhretler karması gösteri maçı  yaptı. Bir zamanlar Türkiye liglerinde rüzgâr gibi esen yıldız futbolcular şöhretler karmasında gösteri maçında sahaya çıktı. İbrahim Yattara, Engin Baytar, Timuçin Beyazıt, Ali Eren Beşerler, Mustafa Öztürk, Erkan Soyyiğit, Yusuf Tokaç, Sertan Eser, Mehmet Akgün, Tarık Taşgün, Benhur Babaoğlu, Nihat Tümkaya ve İskender Köksal forma giydi.

Mersin İdman Yurdu’nda farklı dönemlerde forma giyen ve teknik direktör olarak görev yapan isimlerden oluşan şöhretler karmasında ise Memduh Özbalta, Mehmet Ali Karakuş, Atıf Öztoprak, Oğuzhan Doğar, Semih Dülger, Önal Arıca, Cemal Koç, Muzaffer Tozlu, Nurullah Kaya, Metin Erbilmiş, Levent Arıdoğan, Altan Aksoy, Nasır Belci, Mahmut Yeşilyaprak, Tarkan Özyılmaz, Taylan Eliaçık, İnal Günal, Sezer Güner, Sertaç Şahin, Yasin Evkuran, Memik Ertanıroğlu, Bülent Gökalp, Hüseyin Gültan, Burhan Baygın, Yılmaz Çalışkan’ın aralarında olduğu isimler forma giydi.

 

“SPORUN İYİLEŞTİRİCİ VE BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ.”

Başlama vuruşunu Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yaptığı maçta Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ve eski FİFA kokartlı hakemlerden Selçuk Dereli de forma giydi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de karşılaşmaları izledi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Bahar Futbol Turnuvası’nın açılışında yaptığı konuşmada “Biz hepimiz sporun iyileştirici, birleştirici gücüne inanıyoruz. Bugün her ne kadar Mersin İdman Yurdumuz istediğimiz yerde olmasa da Türk sporunun her kademesinde görev yapmış, Türk futbolunun yıldızları bizlere, gençlere ışık tutacak, onlara bir yol gösterici olacak. Ve bu gençler gelecekte bu bayrağı en üst seviyeye çekeceklerdir” dedi.

 

“SPOR SADECE SAĞLIK DEĞİL AYNI ZAMANDA DOĞRU BİR EĞİTİM BİÇİMİDİR.”

Sporun tüm insanları sevinç ve heyecan etrafında buluşturan ortak bir olgu olduğuna değinen Başkan Özyiğit, “Sporun bireysel ve toplumsal yararı temel alındığında hem birey hem de toplumlar için sağlıklı bir yaşam biçimi olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Yani spor sadece sağlık değil aynı zamanda doğru bir eğitim biçimidir. Yenişehir Belediyesi olarak bu anlayışla çocuklarımız gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız spora teşvik ediyoruz. Açılışını yaptığımız Yenişehir Belediyesi Bahar Turnuvası’nı baharda yapacaktık ancak pandemi nedeniyle bugünlere ertelenen bu turnuvada 8 takım ve onlarca çocuk farklı renkler ama aynı duygularla sportif mücadele içerisinde olacaklar, yeteneklerini sergileyecekler. Ve aynı zamanda profesyonel futbol deneyimi yaşamış, çok önemli başarılara imza atmış büyüklerini tanıma imkânları olacak” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GÖZ BEBEKLERİMİZ”

Tüm alt yapı imkanlarını ve çağdaş belediyecilik anlayışlarını çocukların özverileriyle buluşturduklarını ifade eden Başkan Özyiğit, “Herkes için spor ve yaşam boyu spor anlayışına bağlı kalarak kentimizi spor organizasyonları ile buluşturmaya devam edeceğiz. Tabi spor gibi kültür ve sanat alanında da çok kıymetli çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Tiyatro, keman, bağlama, resim, tenis, satranç gibi alanlarda pandemi öncesi oluşturduğumuz o genç ordusunu yeniden kuracağız. Pandeminin etkisi atlatılır atlatılmaz kültür, sanat ve spor merkezlerimizde hizmetlerimiz devam edeceğiz. Çocuklarımız bizim göz bebeklerimiz ve daima onların yanında olacağız” dedi.

Mersin Yenişehir Belediyesinin düzenlediği Bahar Futbol Turnuvası’nda 10-11 yaş kategorisindeki futbolcular mücadele ediyor. Turnuvanın A grubunda; Camspor, Yenişehir Konak, Altınordu ve İnter Academy Turkey takımları yer alırken, B grubunda; Paris Saint German Academy Mersin, Galatasaray, Başarı Spor ve Yenişehir İdman Yurdu takımları yer alıyor.

Turnuvada, A grubunun birincisi olan takım B grubunun ikincisi olan takımla, A grubunun ikincisi olan takım ise B grubunun birincisi olan takımla 3 Temmuz Cumartesi günü yarı finalde karşı karşıya gelecek.  Yarı finalde galip gelen takımlar,  4 Temmuz Pazar günü final maçında karşı karşıya gelecek,   yarı finalde mağlup olan takımlarda üçüncülük ve dördüncülük için mücadele edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA