ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BULUŞTU


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Fidanlık Müdürlüğünde odun dışı orman ürünü toplayan, satın alan, satan, işleyen sektör temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin, Odun Dışı Ürün Ve Hizmetler Şube Müdürü Muhammet Aslanhan, Mersin Orman İşletme Müdürü Adnan Zorlukan Aber, Orman Fidalık Müdürü Ahmet Gülyavuz ve odun dışı ürün işleyen özel sektör temsilcileri katıldı.

Bölge Müdürü Akduman, odun dışı orman ürünü sektör temsilcileriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, bu toplantıyı daha önce planladıklarını ancak pandemi nedeniyle bugün mümkün olduğunu ve bu sektördeki lokal sıkıntıların dile getirilerek çözümlerin hep beraber aranacağını, diyalog ve işbirliğinin artırılacağını belirtti.

Ayrıca odun dışı orman ürünlerinin dünyada gittikçe artan bir değer olduğunu ve ülkemizin bu konuda büyük bir hazineye sahip olduğunu, hızla ilginin arttığını ve en büyük sorunun ise bilinçsiz ve plansız faydalanma olduğunu belirtti.

Toplantıda sektör temsilcileri odun dışı orman ürünü toplanmasında ve satışlarında karşılaştıkları güçlükleri, sektörün daha iyi noktaya gelebilmesi için düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantıya katılan sektör temsilcilerine tıbbi ve aromatik bitki fidanları hediye edildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA