BU BİR MEŞRU MÜDAFAADIR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU BİR MEŞRU MÜDAFAADIR!


 

Kendisi ve çocuklarına sürekli şiddet uygulayan evli olduğu Ali Toprak’ı öldürdüğünü katıldığı bir televizyon programında canlı yayında itiraf eden Alime Toprak, hakim karşısına çıktı. Toprak’ın meşru müdafaa hakkını kullandığını söylemesine rağmen tutukluğuna devam kararı verildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur ilçesinde 31 Ağustos 2020 tarihinde serada çalışan Ali Toprak, ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken evli olduğu Alime Toprak, kayıp kocasının bulunması ile ilgili katıldığı bir televizyon programında canlı yayın esnasında cinayet işlediğini itiraf etti.

 

“ÇOCUKLARIMI KORUMAK İÇİN ÖLDÜRDÜM”

Cinayet günü birlikte çalıştıkları muz serasına gittiklerini anlatan Alime Toprak; “Ben çalıştığımız diğer seraya su almaya gitmiştim. Geldiğimde öldürülmüştü” demişti. Ancak canlı yayında konuşan Toprak, “Kocamı ben öldürdüm. O gün serada beni çok dövdü. Çocuklarıma da zarar vermek istiyordu. Onları korumak için Ali’yi öldürdüm” dedi.

 

TUTUKLU YARGILANIYOR

Cinayeti itiraf etmesi ile gözaltına alınan Alime Toprak, adliyeye sevk edildi. Toprak geçen hafta ilk kez hakim karşısına çıktı.

Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, eşinin kendisine ve çocuklarına sürekli şiddet uyguladığını belirten sanık Alime Toprak’ın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 21.09.2021 tarihine ertelendi. 

Duruşmaya; Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner, merkez üyesi Battal Gazi İnci, Şifa Hüsna Özdemir, Sevcan Kutbay ve Simge Nur Ekici de katıldı.

 

ARBEDE YAŞANMIŞ

Baro Kadın Hakları Merkezi üyesi Battal Gazi İnci, Alime Toprak’ın meşru müdafaa hakkını kullandığını söylediğini belirterek, “Bu kişi uzun yıllar boyunca hem çocuklarına hem eşine eziyet çektirmiş birisi ama bu bizim savunmamızın temilini oluştursa da aslında olay esnasında bir meşru müdahale yaşanmış olması öncelikli konudur. Maktulün yanında öldürmeye elverişli bıçak bulunması, arbede yaşandığına ilişkin beyanlar, deliller var, olayın meşru müdafaa olduğunun altını çizmeye çalışıyoruz. Bir çok delil Alime’nin lehine görülüyor. Daha ilk aşamadayız ve biraz da uzun sürecek ama biz yılmadan mücadele edeceğiz” dedi.  

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA