KEMİK İLİĞİ NAKİL MERKEZİ, İLK HASTASINI KABUL ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KEMİK İLİĞİ NAKİL MERKEZİ, İLK HASTASINI KABUL ETTİ


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Onkoloji Hastanesi Kemik İliği Nakil Merkezi, ilk hastasını kabul etti.

Haber Merkezi

 

Mersin’de ilk ve tek kemik iliği nakil merkezi konumunda olan ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak açılışı gerçekleştirilen MEÜ Onkoloji Hastanesi içerisinde yer alan Kemik İliği Nakil Merkezi, ilk hasta kabulünü gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Onkoloji Hastanesi ile bölgede çok önemli bir eksikliğin giderildiğini, kemik iliği naklinin de yine ihtiyaç duyulan bir sağlık hizmeti olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, ‘’Gerçekleştirilen ilk kemik iliği naklinin ilimiz ve bölgemizdeki hastalarımız için çok önemli bir adım olduğunu belirtmek isterim. Hastalarımızın il dışına gitmek zorunda kalmasının önüne geçebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizde bir ilk olma özelliğini taşıyan Kemik İliği Nakil Merkezimiz bünyesinde verdiğimiz bu hayati hizmetin ilimize, bölgemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

 

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ

Gerçekleştirilen ilk hasta kabulü ile ilgili bilgiler veren MEÜ Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalın’dan Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aytan ise, Kemik İliği Nakil Merkezi’ne gerçekleştirilen ilk hasta kabulünün bölge ve hastane için çok önemli olduğunu ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aytan, “Bugün bizim için çok heyecanlı bir gün. Bir yıldır takip ettiğimiz hastamızın, kendi kök hücrelerini kendine nakletme planını yapmış durumdayız. Bugün hastamızı servisimize yatırma sebebimiz de hastayı mobilize etmek. Yani kök hücre naklini yapmadan önce, kendi kök hücrelerini toplayıp saklamak” ifadelerini kullandı.

Hastanın bundan sonraki tedavi süreci ve Kemik İliği Nakil Merkezi’nin hedeflerinden de bahseden Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aytan; “Hastamızın bugünden itibaren yatış süresi 12 gün. Bu süre tamamlandıktan sonra, uygun kök hücre sayısına ulaşırsak, bunlarını saklayıp toplayacağız. Bundan 15 gün sonra da uygun görülürse, kök hücre naklini gerçekleştireceğiz. Sırada bekleyen, planladığımız hastalarımız da mevcut. Haftada 2-3 nakil gerçekleştirme hedefimiz var. İlerleyen süreçlerde bunu da gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA