SEMİHİ VURAL’DAN 3 KİTAP | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEMİHİ VURAL’DAN 3 KİTAP


 

İçel Sanat Kulübünün ilk başkanı Yazar Semihi Vural’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi yayınları arasında çıkan 3 kitabının tanıtımı yapıldı.

GİZEM EKİCİ

 

Yazar Semihi Vural’ın Anamur’dan Tarsus’a Mersin Selçuklu ve Karamanoğulları Dönemi Eserleri, Korykos Kızkalesi ve Yakın Çevre Örenleri ile Mersin’in Belleği Şinasi Develi kitaplarının tanıtımı İçel Sanat Kulübü’nde düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ve kitaplarla ilgili bilgi veren İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın, kulüplerinin ilk başkanı olan Semihi Vural’ın kitaplarının sayısının uzun emekler sonunda 20’ye ulaştığını söyledi. Burada 3 kitabının daha tanıtımını yapacaklarını ifade eden Baskın, Anamur’dan Tarsus’a Mersin kitabının Selçuklular ve Karamanoğulları dönemi tarihini anlattığını ifade etti. Baskın, Korykos Kızkalesi ve yakın çevre örenleri kitabında ise bölgede bulunan ören yerlerine yer verildiğini kaydetti.

Mersin’in belleği Şinasi Develi kitabını tanıtmadan önce 100 yaşında hayatını kaybeden Develi’yi rahmetle anan Baskın, “Duayen değerli büyüğümüz Mersinimizin geçmişinini yazan kentin belleği olan sevgili merhum Şinasi Develi’nin arkasında bıraktığı çok değerli bilgiler ve belgeler var. Bu kitap  rahmetli Şinasi Develi’nin geride bıraktığı önemli bilgileri, değerleri taşıyor” dedi.

Programa katılanlar da Semihi Vural ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

VURAL’I KARA KARINCAYA BENZETTİ

Yazar Semihi Vural’ı kara karıncaya benzeten Şair Turan Ali Çağlar kitap yazmanın kolay bir iş olmadığına dikkat çekti.

Abuzer Kiraz ise Semihi Vural’ın kitabını şöhret olsun diye kaleme almadığını ifade ederek bu kitapların hepsinin birer proje sonunda hayata geçtiğini kaydetti. Kiraz, Vural’ın projesini hayata geçirmeye çalışırken asla pes etmediğini söyledi.

Ali Merzeci’nin duygu ve düşüncelerini paylaşmasının ardından kürsüye çıkan İbrahim Evrim ise Semihi Vural ile yollarının kesişmiş olması nedeniyle onur duyduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş ise tanıtını yapılan kitapları herkesin okuması gerektiğini ifade ederek “Bu kitaplarda kente iz iz bırakan insanların eseri var. Birikim var. Kitap yazmak olağan üstü çaba gerektiren bir olay” dedi.

 

OĞUL DEVELİ: KISMET BUGÜNE İMİŞ

Şinasi Develi’nin oğlu Bekir Develi ise “Babam bu eserlerin yayınlanmasını çok istiyordu. Bugüne kısmetmiş. Semihi Vural’ın babam ile özel bir dostluğu vardı. Büyük emek vererek

bu kitapları yayına hazırlamış” şeklinde konuştu.

 

“KİTAP BASMAK MUCİZE İŞ”

Kitaplarını imzalamak için kürsüye çıkan Semihi Vural ise kitapları yol arkadaşları ile birlikte yazdığını ifade ederek “Bir anda 3 kitabım yayınlandığı için çok şanslıyım. Kitap yazmak zor basmak mucize” ifadelerini kullandı.

1969’da eşi sayesinde Mersin’i gördüğünü ve bu kenti tanıdığı için hiç pişman olmadığını anlatan Vural, Mersinliler sayesinde bu şehri çok sevdim” dedi.

Vural, konuşmasının ardından okuyucularına kitaplarını imzaladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA