“AVUKATLAR HALKIN NEFESİDİR, NEFESİNİZİN GÜÇLÜ OLMASI GEREKİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AVUKATLAR HALKIN NEFESİDİR, NEFESİNİZİN GÜÇLÜ OLMASI GEREKİR”


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu’nda stajyer avukat Tuğçe Hilal Gümüş, hak mücadelesi vermek için meslek yemini ederek, cübbe giydi.

Baro Genel Sekreteri Av. Adnan Günbay, Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, yönetim kurulu üyesi Av. Kazım Yüksel’in katılımıyla baromuzda düzenlenen yemin töreninde genç meslektaşına cübbesini giydirip avukatlık mesleğinin yükümlülükleri hakkında kısaca bilgiler veren Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlık mesleği, savunma ve itiraz mesleğidir. Avukatların her zaman çağdaş, ilerici, demokrat olmaları, ülkenin gelişimine katkı sunmaları gerekiyor. Meslek yemini ettiğiniz andan itibaren her zaman hak, hukuk, adalet için mücadele etmek, mağdurun yanında olmak, insan haklarını korumak zorundasın. Kadın hakları, çocuk hakları, çevre hakkı, hayvan hakkı gibi bütün haklardan siz sorumlusunuz. Biz avukatlar, halkın nefesiyiz, sesiyiz. Bu nedenle nefesinin güçlü olması gerekiyor ki, halk da nefes alabilsin. Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmak, onları korumak ve yaşatmak için mücadele etmek zorundasınız. Hukukçuların böyle bir misyonu var. Bu misyonu sürdüreceğinize inanıyorum.  Başarılı bir meslek yaşamı diliyorum” diye konuştu.

Avukat Tuğçe Hilal Gümüş, staj döneminde kendilerine destek olan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu ile staj eğitim merkezimize teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA