RANT DEDİ, KIYIM DEDİ İFADEYE ÇAĞRILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RANT DEDİ, KIYIM DEDİ İFADEYE ÇAĞRILDI!


 

Emirler Ormanı’ndaki gençleştirme çalışmalarına nöbet eylemi ve basın açıklaması ile tepki gösteren MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, “Gençleştirme adı altında ormanlar katlediliyor, Emirler Ormanını ranta kurban etmeyeceğiz” söylemleri nedeniyle ifade verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Daha önce balık çiftlikleri ve Akkuyu Nükleer santrali başta olmak üzere çevre katliamı yapanlara karşı verdiği mücadele ile tanınan Mersin Çevre ve Orman Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat aslan bu defa ormancıların hedefi oldu!

MERÇED adına Emirler Ormanı’nda yapılan gençleştirme çalışmalarını ‘orman katliamı’ olarak tanımlayıp, tepkisini çevrecilerin katıldığı basın açıklaması ile kamuoyuyla paylayan Aslan hakkında Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine savcılığa çağrılan Aslan, “Gençleştirme adı altında ormanlar katlediliyor, Emirler Ormanını ranta kurban etmeyeceğiz” söylemleri nedeniyle ifade verdi.  

 

“KENTTE YAŞANAN HERKESİN YAŞAM HAKKINI SAVUNUYORUM”

“Bu bir yaşam hakkı mücadelesidir” diyen Sabahat Aslan, mücadelede kararlı olduklarını söyleyerek, “Kendileri bulundukları suç duyurusunda yanlış bilgilendirme yapmışlar.’60 yaşındaki ağaçları kesiyoruz’ demişler. Ama tüm toplum şahit orada 15-30 yaşındaki ağaçları kestiler. Bu kesimleri özel şirketlere yaptırıyorlar. Bu işler kamu eliyle olursa rant olmaz. Ben demokratik hakkımı kullandım ki bu Anayasal bir haktır. Şehre bu kadar yakın ormanların kesimi, orman bilimine, eko sistemine aykırıdır. Çünkü kentin akciğerleridir. Onlar suç işliyor aslında. Onlar suç işlediği için de zaten biz dava açtık ve halen devam ediyor.

Yaşam hakkı yargılanamaz. Ben sadece kendi yaşam hakkımı değil bu kentte yaşanan herkesin yaşam hakkını savunuyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA