ANAMUR’DA DOĞAL GAZ SÜRECİ ÇED TOPLANTISI İLE BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR’DA DOĞAL GAZ SÜRECİ ÇED TOPLANTISI İLE BAŞLADI


 

Haber Merkezi

 

BOTAŞ ve Anamur Belediyesi iş birliği ile ilçeye yapılacak "Doğal gaz Boru Döşeme Hattı Projesi" ÇED bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Anamur Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Kaymakam Aydın Memük, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, İl Çevre Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Remzi Erol, MHP İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Esnaf Kefaret Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan bilgilendirme toplantısında ilk konuşmayı yapan Anamur Kaymakamı Aydın Memük, doğal gazın bölgeye gelecek olmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti. Memük; “Bu toplantıda buradaki vatandaşımızın görüş ve önerileri alınacak ve bu  önerilerin projenin seyrinde etkili olacağına inanıyorum.” dedi. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise bazı kişilerin hukuk sorunu var diyerek engellemeye çalıştığı doğal gazın gelmesi için gerek Bakanlık gerekse BOTAŞ Genel Müdürlüğü nezrinde büyük mücadeleler verdiklerini hatırlattı.

Süreç hakkında da bilgi veren Kılınç; “BOTAŞ Genel Müdürlüğümüz tarafından, Anamur’a doğal gaz getirilmesi için yapımı planlanan doğal gaz boru hattı projesinin Anamur için çok büyük önem arz ettiğini bilmekteyiz. Doğal gaz boru hattının her şeyden önce doğal yaşama ve ekolojik dengeye zarar vermiyor” dedi.

Kılınç; “Teknolojinin en son imkanlarını kullanarak  doğaya ve mevcut arazi yapısına, asla zarar vermeyen doğal yaşamın sürdürülebilmesine uyumlu, ekolojik dengeyi gözeten, tabiat varlıklarını ve kültürel mirasımızı koruyacak şekilde bir boru hattını belirleyen BOTAŞ ekiplerimize, çevreye ve ekolojik yaşama gösterdikleri duyarlılıklar nedeni ile teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 Başkan Kılınç, Bürokratik çalışmaların sonunda doğal gaz boru hattı inşası için ilk kazmanın bu yıl sonu veya gelecek yılbaşında 3 ayrı yerden vurulacağını söyledi. Projenin ÇED süreci hakkında İl Çevre Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Remzi Erol, Manavgat, Alanya, Gazipaşa ve Anamur ilçeleri üzerinde bulunacak olan doğal gaz boru hattı ana arteli için bilgilendirme yaptıklarını ve buradan  alınan görüş ve önerilerin ÇED raporunun şekillenmesinde etkili olacağını söyledi. 

Muhtarlarlardan gelen soruların istimlak ve dağıtım sistemi üzerinde yoğunlaşması dikkat çekerken ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu’nun Anamur’a yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesinin projeye dahil edilip edilmeyeceği yönündeki sorusuna Başkan Kılınç,

bunun dağıtım şebekesini üstlenen AKSA dağıtım şirketi ile yapılacak müzakereler ile belirleneceğini kaydetti. Toplantı, BOTAŞ Yüklenici firma Mühendisi Elif Gülşen Yağmur’un projenin seyri hakkında verdiği sunumun ardından soru ve cevaplarla sona erdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA