ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN SAĞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN SAĞLIYOR


 

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde Orman İşletme Müdürlüğü çatısına yapılan güneş enerji santrali üretime başladı. Santralde üretilecek 190 bin kilovatsaat elektriğin 110 bin kilovatsaati müdürlük binasında kullanılacak. 80 bin kilovatsaat elektrik ise TEDAŞ’a satılacak.

Haber merkezi

 

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü çatısına yapılan güneş enerji santrali üretime başladı. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü çatı tipi güneş enerji santrali yapılması için 2020 yılında gerekli olan mercilerden çağrı mektubu alınarak 130.65 kWh kapasiteli projelendirme çalışmaları yapılarak tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonunda 23 Şubat 2021’de ihalesi yapılan çatı güneş enerji santrali tamamlanarak hizmete alındı. Üretime başlayan tesiste yılda takriben 190 bin kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek. Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’nün tüm idari binalarının yıllık elektrik tüketimi olan 110.000 kilovatsaat karşılandıktan sonra yılda 80.000 kilovatsaat fazla üretim olacak. TEDAŞ’la mahsuplaşıldığında takriben 80 bin TL yılda ek gelir elde edilecek. Yapılan santral 4 yıl gibi bir sürede kendini amorti edecek.

Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, çatı tipi güneş enerji santrali yapılmasının önemine dikkat çekerek bölgede yaygınlaştırılarak Bozyazı ve Mersin Orman İşletme Müdürlüklerinde yapılması için talimat verdi.

Bu doğrultuda Bozyazı ve Mersin Orman İşletme Müdürlükleri için çağrı mektubu ve proje çalışmaları başlatıldı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA