128 MİLYAR DOLAR PAYLAŞIMINA SORUŞTURMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

128 MİLYAR DOLAR PAYLAŞIMINA SORUŞTURMA


 

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, 128 milyar doların akıbetini sorgulayan paylaşımı nedeniyle bir yurttaşa Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’Cumhurbaşkanına hakaret’ten soruşturma açıldığını bildirdi. Başarır, soruşturmaya tepki göstererek,

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin’de yaşayan bir vatandaşın, sosyal medya hesabından haklı olarak 128 milyar doların akıbetini sorguladığı paylaşımına Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının, cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatmasına sert tepki gösterdi.

 

DEVLET-MAFYA-SİYASET İLİŞKİSİNİ SORUŞTURMA, ‘TEK ADAM’ ELEŞTİRİSİNİ SORUŞTUR!

Ortalıkta onlarca ciddi iddialar bulunurken, 128 milyar doları sorgulayan bir vatandaşa cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılmasını eleştiren CHP’li Başarır: ‘’Günlerdir, kamuoyunda devlet-siyaset-mafya-medya bağlantılarıyla ilgili ciddi iddialar ortadayken hiçbir savcının görev ve sorumluluk bilinciyle harekete geçmeyip, sade bir vatandaşın; sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın kasasındaki 128 milyar doların nereye gittiğini merak edip sormasına ise anında soruşturma başlatılması, ülkemizdeki yargının ‘saray’ laştığının açık bir göstergesidir.’’ dedi.

 

‘SARAY’IN SAVCISI DEĞİL HALKIN SAVCISI OLUN

Vatandaşın hakkını, hukukunu korumayı kendilerine görev edinmeyip sadece sarayı korumayı hedef bilen hakim ve savcıların ödüllendirildiği bir yargı sistemi oluşturulduğunu ifade eden CHP’li Başarır: ‘’Soruşturmaya konu olan cumhurbaşkanına hakaret suçunun oluştuğu sosyal medya paylaşımı; kararın içerisinde var. Her vatandaş, Merkez Bankası’ndaki parayı sorma hürriyetine sahiptir. Her vatandaş, ülkemizdeki mevcut ‘Tek Adam’ rejimini eleştirme hakkına sahiptir. Yeter artık! Saray’ın savcısı olmayı bir kenara bırakıp, halkın savcısı olun. Devleti yönetenler, eleştiriye açık olmalıdır. Burada bir küfür, bir alenen hakaret yok. Fakat, AKP Genel Başkanı o kadar tahammülsüz ki bu durumu da cumhurbaşkanlığı görevine başladığından bu zamana kadar ‘Cumhurbaşkanına hakaret suçu’ kapsamında açılan soruşturma sayılarından anlamaktayız.’’ sözlerini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA