“DENİZ’İN ÖLDÜRÜLMESİNİ TBMM ARAŞTIRSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DENİZ’İN ÖLDÜRÜLMESİNİ TBMM ARAŞTIRSIN”


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, HDP İzmir il binasına yapılan saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz’ı meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili TBMM Başkanlığına bir araştırma önergesi veren Dr. Rıdvan Turan, katliamın bütün boyutlarının araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasını talep etti.

HDP Mersin milletvekili Rıdvan Turan’ın önergesinde şu ifadeler yer aldı: “17.06.2021 tarihi sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırı sonucunda il binasında bulunan 35 yaşındaki Deniz Poyraz katledilmiştir. Deniz Poyraz’ı katleden katil Onur Gencer her ne kadar katliamı tek başına gerçekleştirdiğini söylese de bu katliamın paramiliter güçler tarafından işlendiğine dair önemli işaretler var. Bu işaretlerin en önemlisi AKP-MHP koalisyonun kutuplaştırıcı, şiddetin önünü açan söylemi her platformda dile getirmesidir. AKP-MHP genel başkanları başta olmak üzere bu partilerinin üst yöneticileri her fırsatta Halkların Demokratik Partisini hedef göstermektedir. AKP ve MHP’ye yakın olan medya yayın organları ise biteviye her gün HDP’yi kriminalize ederek hedef göstermektedir.

Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırıyı gerçekleştiren katil Onur Gencer’in tetikçi olması bu katliamın paramiliter bir güç tarafından işlendiğine dair bir diğer önemli emaredir.  Onur Gencer’in sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğrafların çoğunun silahlı olması önemli bir ayrıntıdır. Çünkü fotoğraflardan biri Minbiç’te çekilmiş, bir diğer fotoğrafın ise Gaziantep’te çekilmiş ve “görevden dönüş” başlığıyla paylaşılmıştır. Dolayısıyla Onur Gencer’in Minbiç’te hangi görevde olduğunun araştırılması, Deniz Poyraz katliamının arkasındaki sorumlularının kimler olduğunu ortaya çıkarılması açısından son derece önemlidir.

 Onur Gencer’in silahlı fotoğraflarına rağmen silah ruhsatının hangi gerekçe ile verildiği, HDP İzmir İl binasında yüzlerce polisin önünde aylarca nasıl keşif yaptığı, olay öncesinde kimlerden destek aldığı, Suriye’ye hangi saiklerle gönderildiği, sağlık memuru olmasına rağmen işe gitmeden sigorta pirimi ve maaşının hangi güvence ile ödendiği sorularının doğru biçimde cevaplanması amacıyla TBMM’nin sorumluluk alması son derece elzemdir. Aksi halde yıllardır HDP’ye yönelik siyasi soykırımların devamı olarak katliamın üstü örtülecektir. Bunun doğal sonucu olarak demokratik siyasetin önü bir kez daha kapanmış olacaktır.

Deniz Poyraz’ın katledilmesi Türkiye’deki demokratik siyasete inanmış milyonların vicdanını ağır bir şekilde yaralamıştır. Bu katliam münferit bir olay değildir. Onur Gencer’in emniyetteki ifadesi her ne kadar bireysel olarak HDP’ye olan düşmanlığı biçiminde olsa da bu katliam planlanmış bir kişinin tek başına yapamayacağı bir eylemdir.

Katliamın gerçekleştiği gün HDP İzmir İl binasında kapsamlı bir toplantının yapılması planlanırken bu toplantının ertelenmesi sonucunda pek çok parti çalışanı bu katliamdan kurtulmuştur. Fakat Orhan Gencer’in elinde büyük çanta ile parti binasına girdiği kamera kayıtlarına yansımıştır. Belli ki hedef HDP İzmir il binasında yapılması planlanan toplantıyla daha fazla HDP’linin öldürülmesidir.

Orhan Gencer’in katliamı gerçekleştirmesinden sonra polisin Gencer’i gözaltına alma biçimi ve sonrasında hemen savcılığa sevk edilmesi ve mahkeme dosyasına kamera ve HTS kayıtlarının konulmayarak hızlı biçimde tutuklanması başta partimiz HDP’nin ve bütün kamuoyunun akıllarında katliamın üstünün örtüldüğüne ilişkin şüphe uyandırmıştır.

Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırının bütün boyutlarıyla araştırılması ve bu katliamın kamuoyunda tarafsızlığını yitirmiş yargı ve emniyet birimlerine bırakılmayacak kadar önemlidir. Bu katliam meclis araştırma komisyonuyla birlikte ancak bütün boyutlarıyla soruşturulabilir. Aksi halde bu katliamın sorumluluğu iktidar ve ortağının üzerinde kara bir leke olarak tarihe not düşecektir.”

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA