HALK HUKUK MÜCADELESİNDE KAMU TEBRİK PEŞİNDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALK HUKUK MÜCADELESİNDE KAMU TEBRİK PEŞİNDE!


 

Mersin kıyılarının kabusu haline gelen balık çiftliklerine karşı hukuk mücadelesi hız kesmeden sürürken halkın mahkemelik olduğu patrona Mersin İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğünden tebrik geldi.

HEDİYE EROĞLU

Yarattığı kirlilik nedeniyle Ege’den kovulan balık çiftlikleri 10 yıl önce gözüne Akdeniz’i kestirse de Mersin’in tek vücut olarak direnişi ile o günlerde geçit verilmeyen balık çiftliği kabusu, aradan geçen sürede kıyıları ele geçirmekten vazgeçmedi!

Aradan geçen zaman zarfında tüm tepkilere ve hukuk mücadelelerine rağmen yılmayan sermayedarlar Mersin’de ki lobi eksikliğini de fırsat bilerek özellikle Ankara temasları ile kıyılardaki varlıklarını günden güne kalıcı hale getirdi.

Ancak başta Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu, dernek, sendika ve çevrecinin yılmayan mücadelesi de sürmekte.

Kentte halen balık çiftliklerine karşı 21 dava devam ederken 20 dava ile ilgili yargıdan kent lehine olumlu kararlar çıkması Mersin’in haklılığını gözler önüne seren başarılar oldu.

 

HALKIN MAHKEMELİK OLDUĞU PATRONA MÜDÜRDEN TEBRİK

Buna rağmen Mersin İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğünün, balık çiftlikleri sermayedarlarına ilişkin destek ve tebrik görüntüleri kentte soğuk duş etkisi yarattı.

Müdürlüğün soyla medya hesabından yapılan paylaşımda, “İlimizde ağ kafeslerde su ürünleri (çipura ve levrek) yetiştiriciliği tesisleri artıyor” denilerek, kentte iç su yetiştiriciliği yapan ve halen çevrecilerle hukuk mücadelesi süren Polatlar Deniz Ür. Pet. Tur. Nak. Buz. San. ve Tic. Ltd.Şti’nin yıllık 950 tonluk çipura-levrek yetiştiriciliği tesis tebrik edildi.

Paylaşımda, “İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı kapasitesini 950 ton/yıla çıkaran Polatlar Deniz Ür. Pet. Tur. Nak. Buz. San. ve Tic. Ltd.Şti Yön.Kur.Başkanı Mehmet Polat'ı tebrik ederek belgesini sundu. Ülkemize ve İlimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

 

“HUKUK YOK SAYILDI”

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan söz konusu söz konusu paylaşımla ilgili eleştirilerde bulunarak, Danıştay’dan Mersin lehine bozulan kararların bilimsel haklılığı ispatladığına dikkat çekerek, “Davaların hukuki süreçleri devam ediyor iken İl Tarım ve Orman Müdürünün belge vermesi hukuku yok saymaktır” tepkisi verdi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA