PANDEMİ SONRASI İLK SERGİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PANDEMİ SONRASI İLK SERGİ


 

Pandemi nedeniyle sanatseverleri ağırlayamayan İçel Sanat Kulübü’nde uzun aranın ardından ilk sergi açıldı. Ressam Şemşi Altaş’ın Objet Petit a Küçük Arzular Nesnesi isimli resim sergisi 26 Haziran’a kadar sanatseverlerle buluşacak.

GİZEM EKİCİ

 

Pandemi nedeniyle sergilere ara verilen İçel Sanat Kulübü sanatseverlere yeniden kapılarını açtı. Ressam Şemsi Altaş’ın Küçük Arzular Nesnesi ismini verdiği 23 resimden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Ressam Altaş gazetemize yaptığı açıklamada, 23 resimden oluşan serginin son 3 yıldaki çalışmaları kapsadığını söyledi. Serginin ismine Küçük Arzu Nesnesi ismini verdiğini ifade eden Altaş,”Lacan’dan yola çıkarak felsefi düşünmelerle bu işe başladım.  Son 3 senede çalışmalarımda da bu devam etti.  Biraz daha bakış, eller gibi bazı temel sorunsalların yer aldığı, figürlerin kimi zaman gizlendiği kimi zamanda derin anlamlarında yer bulduğu genelde tuval çalışmalar yer alıyor sergide” şeklinde konuştu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğunu ifade eden Altaş, “Tabii ki bu 23 resim dışında daha birçok resmim var. Hatta iki ay sonrasında Ankara'da yine son 3 seneyi kapsayan bir çalışmayı sergileyeceğim. Dizi halinde çalışmalar yapılıyor.  En azından sergilenmeye değer görülen bazı çalışmalarda bu şekilde sergileniyor” dedi.

Genç ressamlara tavsiyelerde de bulunan Altaş, “Tabii ki okumaları çok çok önemli.  Sadece resim yapmak değil ikisinin de desteklenmesi gerekiyor. Yani bu anlamda biçimsel bazı arayışların yanında anlamsal bazı arayışlarında olması gerekiyor. Bu anlamda da tabii ki çok çok önemli” diye konuştu.

Serginin cumartesi gününe kadar açık kalacağını belirten Altaş, sanatseverleri beklediğini kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA