“ÜLKEMİZ ŞİDDET İKLİME ÇEKİLME ÇALIŞILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÜLKEMİZ ŞİDDET İKLİME ÇEKİLME ÇALIŞILIYOR”


 

Aralarında Mersin’in de olduğu 72 baro başkanı HDP’ye yapılan saldırıyı kınayarak, “Ülkemiz şiddet iklime çekilme çalışılıyor. Saldırının ardındaki karanlık odaklar ortaya çıkarılmalı” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 72 Baro Başkanı yaptığı ortak yazılı açıklamasında, İzmir’de HDP il binasına düzenlenen saldırıyı kınayarak, “Saldırının ardındaki karanlık odaklar ortaya çıkarılmalı. Ülkemiz şiddet iklime çekilme çalışılıyor” dedi.

72 Baro Başkanı ortak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen silahlı saldırıda bir vatandaşımız öldürülmüştür. Bu saldırı toplumsal birlikteliğimize, demokrasiye ve ülkemiz barışına saldırıdır.

Siyasi faaliyet yürütenlerin yaşam hakkını, fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumak ; devletin asla terk edemeyeceği zorunlu görevlerdir.  Son olarak İzmir HDP il binasında çalışan bir emekçinin kızı olan Deniz Poyraz'ın öldürülmesi, ülkemizin şiddet iklimine çekilmeye çalışıldığı ve toplumsal bütünlük konusundaki kaygılarımızı artırmaktadır.

Birlik ve beraberliğimize ve bir arada yaşama kültürümüze yönelik bu saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Yasal mercilerin bir an önce sorumluların, saldırının ardındaki karanlık odakların ve hedeflerinin tüm yönleri ile ortaya çıkarılması için gerekli soruşturmayı tamamlayarak yargıya teslim etmesini talep ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA