ORMANCILARDAN ELEŞTİRİLERE KARŞI EĞİTİM ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANCILARDAN ELEŞTİRİLERE KARŞI EĞİTİM ATAĞI


 

ORMANCILARDAN ELEŞTİRİLERE KARŞI EĞİTİM ATAĞI

Haber Merkezi

 

Mersin’de sık sık eleştirilere neden olan Orman Bölge Müdürlüğü’nün endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili, çalışmalarının tekniğine ve iş takvimine uygun olarak yapılması amacıyla arazide uygulamalı eğitim yapıldı.

Eğitim, Bölge Müdürü Kenan Akduman nezaretinde Bölge Müdür Yardımcısı Beyhan Altıntaş, Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, şube mühendisleri, işletme müdürleri, işletme müdür yardımcıları ve şeflerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitimin başlangıcında katılımcılara hitap eden Bölge Müdürü Akduman, endüstriyel ağaçlandırma çalışmalarının Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü için çok önemli olduğunu söyledi.“Bu günlerde yapılacak bu çalışmaların önümüzdeki 20-30 yıl içinde semeresinin alınacağını aktaran Akduman, yapılan bu çalışmaların yörede yaşayan insanlara iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Bölge Müdürümüz konuşmasının devamında kurumsal olarak geçmişten bugüne kadar önemli ormancılık çalışmalarını gerçekleştirdiğimizi, bunun en iyi örneğinin yok olmak üzere olan sedir ormanlarımızı yeniden ihya edilmesinin olduğunu ifade etti. Bu meyanda endüstriyel ağaçlandırma çalışmalarımızın da en verimli sahalarda, makine ile toprak işleme çalışmasının yapılarak, üstün nitelikli fidan dikilmek suretiyle daha verimli orman kurmak amacı taşıdığını, fidan dikiminden sonra da 5-6 yıl süreyle ot alma-çapalama- koruma işlemlerinin devam ettiğini belirterek, işin tekniğinden taviz verilmeden ve zamanında yapılması gereğini vurguladı.

Eğitime Mersin Orman İşletme Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Arazi eğitiminde, ekskavatörle toprak işleme, fidan dikimi, fidan bakımı teknikleri ile dikenli tel çit ihata tesisi çalışmaları Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü Mühendisi Mehmet Can Yüksel tarafından uygulamalı olarak gösterildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA