“VURDUKTAN SONRA ÖLMESİNİ BEKLEMİŞ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VURDUKTAN SONRA ÖLMESİNİ BEKLEMİŞ”


 

Mersin’de lise öğrencisi Serhat Sayin’i (16) sokak ortasında tabanca ile öldürdüğü gerekçesiyle ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istenen Şehmuz Y.’nin (26) yargılanmasına devam edildi. Duruşmada dinlenen tanıklar katil zanlısı Yıldırım’ın, yerde yaralı yatan Sayin’in başında bir süre ölmesini bekler gibi durduğunu kendilerini de tehdit ettiğini söyledi.

Hediye Eroğlu

 

14 Eylül 2020’de Şevket Sümer Mahallesi’nde meydana gelen olayda şöyle gerçekleşmişti: Elektronik eşya satan bir mağazada çalışan Şehmus Y. (26), birlikte yaşadığı dini nikahlı eşine sosyal medya hesabından mesaj attığını öne sürdüğü Y.S.'yi çağırdığı işyeri yakınında darp etti. Ağabeyinin darp edildiğini gören Serhat Sayin, Şehmus Y.'nin iş yerine giderek, parka gelmesini istedi. Şehmus Y. de dükkan sahibinin ruhsatlı tabancasını alarak parka gitti. İkili parkın önünde karşılaştığı an Y., yanında getirdiği tabancasıyla Serhat Sayin’e ateş etti. 4 kurşun isabet eden ve ağır yaralanan Sayin, özel araçla kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı ve zanlının kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasının talep edildiği iddianamenin, Mersin 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından davanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşmaya sanık Şehmus Y. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hakim karşısına çıktı. Duruşmada Serhat Sayin'in ailesiyle taraf avukatları da hazır bulundu. Mahkeme heyeti ilk olarak Serhat Sayin'in kardeşi Y.S’yi (20), dinlendi. Darp olayının ardından kardeşi Serhat'ın sinirlenerek Şehmus'la konuşmak için iş yerine gittiğini anlatan Y.S. kendisinin de babasına durumu anlatmak için berber dükkanına gittiğinde kardeşinin vurulduğunu öğrendiğini kaydetti.

 

“ERKEKSEN GEL SANADA SIKARIM DEDİ”

Duruşmada tanık olarak dinlenen H.C. ise, olay yerindeki mobilya dükkanında çalıştığını söyledi: H.C., “Molada yemek yerken silah sesi duydum. Dışarı koştum, Serhat yerde yatıyordu. Şehmus elinde silahla ayakta duruyordu. Üzerine gittim, 'Erkeksen gel sana da sıkarım' dedi. Şehmus yerde yatan Serhat'a 3 defa kurşun sıktı, ölmesini bekledi" dedi.

 

“SANIRIM RAHMETLİ OLMASINI BEKLEDİ”

Tanık B.D. ise, "Şehmus bizim evin karşısında elektrikçide çalışıyor. Ben olaydan önce Serhat'ın bağırma sesini duymadım. Silah sesini duyunca kafamı çevirip baktığımda Şehmus'un sıkıp kaçtığını gördüm. Hatta orada biraz başında bekledi, sanırım rahmetli olmasını bekliyordu. Ateş ettiği mesafe yakındı" şeklinde konuştu.

 

“BIÇAKLA GELMESEYDİ ÖLMEYECEKTİ VİCDANIM RAHAT”

Olayı anlatan Şehmuz Y. müşteki avukatının, eylemin silahların önceden hazırlanıp tasarlanarak gerçekleştirildiği yönündeki iddiası üzerine şunları söyledi: "Serhat'ın elindeki bıçak ağabeyi Y.'ye aitti. Avukat sana söylüyorum. Benim planım, projem olsaydı, Y.'nin ve Serhat'ın kafasına sıkardım. Bana bıçak çekti. Kendimi korumak için sıktım. Serhat'ı üzerime gönderen ağabeyi Y.'dir. Onun kafasını keser gövdesini teslim etmezdim. Serhat'ın katili ağabeyi Y.'dir. Vicdanım rahat, bıçakla oraya gelmeseydi ölmeyecekti. Tahliyemi talep ediyorum."

Sayin ailesi sanıktan şikayetçi olarak en ağır cezayı almasını istedi. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 10 Eylül 2021’e erteledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA