MERSİN’DE VAKA HIZI ARTTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE VAKA HIZI ARTTI


 

Bakan Koca, illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. 05-11 Haziran 2021 tarih aralığında illere göre haftalık vaka sayısı (100 binde) Mersin’de geçen hafta 16,35 iken bu hafta 16,48 oldu.

 

GİZEM EKİCİ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5-11 Haziran arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Koca, "Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek" dedi. Bakan Koca ayrıca vaka sayısının en fazla azaldığı illerin Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta olduğunu bildirdi.

Fahrettin Koca, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek."

 

VAKA SAYISI EN FAZLA AZALAN İLLER

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son bir haftada vaka sayısının en fazla azaldığı illeri de açıkladı. Buna göre, Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta vaka sayısının en çok azaldığı iller oldu. Koca, "Vaka sayılarında düşüş devam edecek aşı ile bağışıklık kazanacağız. Aşı ile bitecek" dedi.

 

MERSİN’DE KÜÇÜK ARTIŞ

Ülke genelindeki vaka düşüş sayısından Mersin’de payına düşeni aldı. Mersin’de yüksek vaka artışlarının önüne kısıtlamalar ile geçildi. Ancak Covid-19 vaka sayısı geçen hafta her 100 bin kişide geçen hafta 16,35 iken bu hafta 16,48 oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA