AKKUYU NGS SAHASINDA TOPLU AŞILAMA BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NGS SAHASINDA TOPLU AŞILAMA BAŞLADI


 

Binlerce işçinin durmaksızın çalıştığı ve kötü çalışma koşulları ile gündeme gelen Akkuyu NGS sahasında toplu aşılama başladı.

 

Haber Merkezi

Mersin'deki yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında toplu aşılamanın başladığı belirtildi.

Proje şirketi Akkuyu Nükleer A.Ş.'den yapılan açıklamaya göre Akkuyu NGS inşaat sahasında tüm çalışanlara Kovid-19 aşısı yapılmasının öngörüldüğü 2. aşılama aşaması başladı.

Rusya'dan gelen bin 620 dozdan oluşan yeni parti Sputnik V aşıları, aşı olmak isteyen tüm çalışanların ve onların aile bireylerinin aşılanmasını sağlayacak.

Akkuyu NGS sahasındaki aşılama çalışmaları, Rusya'dan gelen ve Rus aşısını uygulama teknolojisiyle ilgili eğitimden geçen nitelikli doktorlardan oluşan ekip tarafından yürütülüyor.

Daha önce Akkuyu NGS'ye bin 200 doz Sputnik V aşısı gelmiş ve 600 Rus çalışana aşı yapılmıştı.

Santralin yapımında yer alan Türk çalışanların aşılanmasına santrale yakın bölgelerdeki sağlık kuruluşlarında başlanmış olup Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği sıraya göre devam ediyor.

Akkuyu NGS inşaat sahasında, pandeminin başından bu yana gerekli tüm önlemlere uyularak artırılmış doktor kontrolü uygulaması sürdürülüyor. Salgınla mücadele kapsamında ayrıca personel de düzenli olarak Kovid-19 testlerine tabi tutuluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA