TACİZLE SUÇLANAN PATRON AĞIR CEZALIK OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TACİZLE SUÇLANAN PATRON AĞIR CEZALIK OLDU


 

Mersin’de kadın çalışanını iş yerine götürüp boğazına maket bıçağı dayayarak cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen patronun Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verildi. Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen H. Ç. yaşananları anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Sanık O.A kamera görüntülerine rağmen kendini savunmaya çalıştı.

HEDİYE EROĞLU

 

Cinsel saldırı olayı 13 Aralık 2020'de merkez Yenişehir ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki bir yazılım şirketinde meydana gelmişti. Bilişim Şirketi bulunan O.A., iş için Gaziantep’e gideceklerini söylerek iş yerine götürdüğü kadın çalışan H.Ç.'yi mutfağa çağırıp maket bıçağı göstererek cinsel saldırıda bulundığını iddia edilmişti. H.Ç’nin karakola giderek şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan  O.A. sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.  Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, şüpheli hakkında, 'Tehdit', 'Basit cinsel saldırı' ile 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Davanın ilk duruşması 19. Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Duruşmaya hakkında koruma kararı bulunduğu için mağdur H.Ç, polis eşliğinde geldi. Duruşmada H.Ç’yi avukatı Miraç Dilara Deliaslan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Merve Sarı savundu. Kimlik tespitinin ardından mağdur H.Ç’nin daha önce verdiği ifadesini okuyan hakim sanık A.O’yu dinledi. Suçlamaları kabul etmeyen sanık A.O. yaşananların cinsel saldırı değil, tartışma olduğunu savundu. H.Ç’nin Gaziantep’e kendisinin gitmek istediğini belirten A.O. kendisi ile flört yaşadığını iddia ederek istenen 12 bin liranın verilmemesi nedeniyle kendisine iftira atılmış olunabileceğini söyledi. Sanık A.O, iş yerindeki kamera görüntülerinin bilirkişiden gelen çözümününde taciz anlarına ilişkin sorulara kaçamak cevap vermesi dikkat çekti.

 

“HIÇKIRIKLARA BOĞULDU”

Maket bıçaklı cinsel saldırıya ugradığı iddia edilen H.Ç ise yaşananların anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Hıçkırıklara boğulan H.Ç’yi hakim sakinleştirmeye çalıştı. Patronu olan A.O’nun Gaziantep’ten aldıkları bir iş nedeniyle

19.30’da yola çıkmaları gerektiğini söyleyerek kendisini evinden aldığını anlatan H.Ç., Gaziantep’e gitmek yerine yazılımda bir sıkıntı olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Polis Merkezi karşısındaki iş yerine geldiklerini söyledi.

Gece saat 01.30’a kadar iş yerinde çalıştıklarını anlatan H.Ç, işlerinin bitmesine rağmen A.O’nun ürettiği farklı bahanelerle bir türlü yola çıkamadıklarını kaydetti.

İş yerinin ışığını da yakmayan A.O’nun ilerleyen saatlerde toparlamak bahanesi ile mutfağa gittiğini ve kendisini de yanına çağırdığını anlatan H.Ç., “Yerden bir tabak almak için eğilmişti. Benim de eğilmemi söyledi. Bu sırada beni taciz etmeye başladı. Tepki gösterince cebinden maket bıçağı çıkararak boğazına dayayıp öldürmekle tehdit etti. Yalvarmama rağmen bırakmadı. Bir şekilde elinden kurtulup mutfaktan çıktım. Bir şey yapmaması için yalvarmaya başladım.

“Sesin fazla çıkıyor sessiz konuş” diyerek taciz etmeye devam etti. Kaçmaya çalıştım, beni yere yatırarak ağzımı kapattı. Taytımı çıkartmaya çalıştı o an da fenalaştım. Bunun üzerine beni ayağa kaldırdı. Maket bıçağını elinden alıp dolabın altına attım. Olaydan sonra beni arabasıyla Gözne yoluna doğru kaçırmaya çalıştı. Kaçırdığını fark edince, kapıyı açıp atlamak istedim. Bunun üzerine 'tamam seni eve bırakacağım' dedi. Geri döndük ancak bu defa evimin olduğu sokağa dönmedi, yola devam etti. Işıklarda durduğu an kapıyı açarak eve kaçtım. Hemen karakola gidip şikayetçi oldum" şeklinde konuştu.

 

“AĞIR CEZADA YARGILANACAK”

Müşteki avukatı Miraç Dilara Deliaslan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Merve Sarı ise dosya bulunan delillerin O.A.'nın işlediği suçun 'Nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs' suçu işlediğini gösterdiğini ifade ederek mahkemeden görevsizlik kararı vererek dosyanın ağır cezaya gönderilmesini ve ayrıca sanığın tutuklu yargılanmasını talep etti. Müşteki avukatının talebini haklı bulan savcı da mütalaasında sanık O.A.'nın 'Nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs' suçundan Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını istedi.

Mütalayı değerlendiren mahkeme başkanı nitelikli cinsel saldırı suçu işlendiğine hükmederek görevsizlik kararı verdi ve dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Adli Kontrol Kararı bulunun sanığın tutuklanma talebi ise reddedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA