KOMİSYONLARDAN VAZGEÇEN SİGORTACILAR ZARAR VERİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOMİSYONLARDAN VAZGEÇEN SİGORTACILAR ZARAR VERİYOR


 

MTSO 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyeleri sektöre en büyük zararı müşterilerini kaybetmemek adına komisyonlarından vazgeçen sektör temsilcilerinin verdiğini söyledi.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyeleri pandemi sürecinin sektöre yansımalarını değerlendirdi. Kapanmayla birlikte düşen iş hacmi nedeniyle sigorta şirketlerinin acentelerini kapatmaya başladığına değinen Meclis Üyeleri, bu süreçte pazar paylarını açık kalan bankalara kaptırmaktan şikayetçi oldu. Sektör temsilcilerinin bu süreci atlatabilmek adına yaptıkları bazı feragatlerin de sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayan Meclis Üyeleri, yaşananların sektöre büyük darbe vurduğunu anlattı. Mersinli firmaların sigorta poliçelerini yaparken yine Mersinli firmalardan hizmet almasının önemini de vurgulayan sektör temsilcileri, “Aynı hizmet aynı ücretle Mersinli firmalarca da veriliyor. Mersinli firmalardan hizmet alınması yaşanan bir sıkıntıda 7/24 hizmet alınabilmesi ayrıcalığı yanında kent ekonomisinin canlanması, sektörde istihdamın artması anlamı da taşıyor” değerlendirmesini yaptı.

 

DİNLER: “POLİÇELERİNİZİ MERSİN’DEKİ ACENTELERDEN YAPIN”

MTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve Dinler Sigorta Sahibi Hüseyin Dinler, pandeminin yaklaşık 15-16 aydır sigorta sektörüne de ciddi kısıtlamalar getirdiğini ve sektör temsilcilerinin her şeye rağmen ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi. Bu süreçte sigorta şirketleri kapatılırken bankaların açık kaldığını hatırlatan Dinler, şöyle konuştu:

“Pandemide acentelerin evden çalışması söylendi ancak yarısı sistemi evine kurmakta zorlandı. Bir grup poliçe evden kesilebilirken TIR grubunun yurtdışı trafik poliçesi gibi bazı poliçelerin ise fiziki olarak verilmesi gerekiyordu ve çözüm üretilemedi. Bu belge olmadan sınırlardan geçemeyecek firmalar ise çözümü bankalar üzerinden hizmet almakta buldu. Durum böyle olunca sigorta sektörünün önemli bir potansiyeli daimi olarak bankalara kaydı. Acentelerimiz ciddi mağduriyet yaşıyor.”

Özellikle işlem hacmi düşük olan acentelerin bu süreçte daha da zayıfladığını belirten Dinler, “Bu acentelerin bir kısmı kapanmak zorunda kaldı bir kısmı ise bir başka acenteye tali şube olup ekmeğini paylaşmak zorunda kaldı. Sigorta şirketleri de bu süreçte acentelere gerekli kolaylıkları göstermedi” dedi. Son 17 günlük kapanmada ise MTSO’nun girişimleriyle Mersin Valisi Ali İhsan Su ile görüşülüp acentelerin kısmi olarak çalışmasına izin verilmesiyle sorunların hafifletildiğini anlatan Dinler, haksızlıkların önüne geçilmesini istediklerini söyledi.

Firmaların sigorta hizmetini bankalardan alması halinde saat 17.00’den sonra muhatap bulmakta zorlanacağını, ya da şehir dışından alınan hizmetlerde müşteri temsilcisine istenen saatte ulaşılamayacağını vurgulayan Dinler, “Poliçenizi yaptırırken Mersin’deki acenteleri tercih ederseniz hem kazanç kentimizde kalır hem de bizlere 7/24 ulaşma imkanınız olur mağduriyet yaşamazsınız” ifadelerini kullandı.

 

DEMİRASAL: “PSİKOLOJİK SAVAŞ VERİYORUZ”

30 No’lu Komite Meclis Üyesi ve Demirasal Sigorta Sahibi Hatice Demirasal da pandemi ile birlikte sektör temsilcilerinin psikolojik bir savaş vermeye başladığını söyledi. Çözüm için başvurulan yolların sektöre getirdiği zararlara değinen Demirasal, “Örneğin bu süreçte sektör temsilcileri müşterilerini ellerinde tutabilmek adına komisyonlarından vazgeçti. Bir tanesi vazgeçince diğerleri de bu süreci devam ettirmek durumunda kaldı. Oysa sektörün tek kazancı bu komisyonlar. Komisyonlarından vazgeçen arkadaşlar ayakta kalmakta zorlanıp piyasadan çekilince müşterileri mağdur oluyor ve sigorta sektörüne yönelik haksız eleştiriler yöneltiliyor. Durum tüm sektöre olumsuz yansıyor” dedi. Müşterilerin de iyi hizmet alabilmek adına acentelerine sahip çıkmasının önemine değinen Demirasal, komisyonların mevcut haliyle çok düşük olup firmaların komisyonla dahi ayakta kalmasının zor olduğuna işaret edip, bir de bu kazançtan vazgeçilmesinin talep edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Büyük montanlı işlerin şehir dışına yaptırılmasının sıkıntısını da dile getiren Demirasal, “Maalesef Mersinliler Mersin firmalarına sahip çıkmıyor. Biz de bu süreci bireysel sigortalara ağırlık vererek atlatmaya çalışıyoruz. Özellikle tamamlayıcı sağlık sigortalarına ilginin artması sevindirici” diye konuştu.

Acenteler kira ödeyip personel çalıştırıp, vergi, SGK öderken çalışmanın eve kaymasıyla birlikte bireysel sigorta poliçesi satma gayretine giren ev kadınları ya da emekli vatandaşların sayısında artış yaşandığını da belirten Demirasal, bu haksız rekabetle de mücadele etmek durumunda kaldıklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA