BORULARI DÖŞEMİŞLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORULARI DÖŞEMİŞLER!


 

Mersin’de AVES’in 2 bin 860 metre yeraltı akaryakıt boru hattı döşeme projesine izin çıkmazken, firmanın bürokratik süreç işlerken çalışmaları başlatıp, boruların yüzde 60-70’lik bölümünü döşediği ortaya çıktı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de AVES A.Ş., hazırlattığı 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği teklifi ile yurtdışından gelen petrol ürünlerinin ATAŞ Rafinerisi’nde işlendikten sonra dolum tesislerine aktarılması için kendi tesisleri ile ATAŞ arasında bir boru hattı döşenmesini istedi.

Teklif, AVES Güney Antrepoculuk A.Ş. Akaryakıt Depolama Tesisi ile ATAŞ Tesisi arasında, Karaduvar- Kazanlı Mahalleleri sınırlarında yaklaşık 2 bin 860 metre uzunluğundaki güzergahta boru hattı döşenmesini öngörüyordu.

Akdeniz Belediyesi’ne teklif veren AVES Dış Ticaret AŞ’nin talebine dair belediye meclisinin oy birliği ile aldığı karar, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın da ret vermesi ile kabul edilmedi.

Gültak, ret gerekçesini CHP’lilerce hakkında rant sağladığı iddialarına yanıt olarak açıklamıştı.  

Ayrıca konuyla ilgili firmanın MAN Adaları soruşturmasında adının geçmesinin gündeme getirilmesi ise mecliste tartışmalara neden olmuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR ÖNCE KABUL ETTİ SONRA REDDETTİ

Daha sonra konu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine getirilmişti. Büyükşehir Meclisinin Mayıs ayı toplantısında tansiyonun yükselmesine sebep olan AVES’in teklifi kabul edildi. Ancak Haziran ayında teklif Büyükşehir’de yeniden gündem oldu. Meclisin Haziran ayı birinci birleşiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AVES’e geçit verilmesi ile ilgili karara ilişkin veto yetkisini kullanarak iptal edilmesini istedi.

Oylama sonucunda Cumhur İttifakı, AVES’e geçit veren daha önce alınan karara destek verdi. Oylamada 38 oy çıktı. (Cumhur ittifakından 7 üye, mazeretleri nedeniyle toplantıya katılmadı) Başkan Seçer, oylama sonucunda salt çoğunluğa ulaşılamadığını, bir önceki Meclis’te alınan kararın geçersiz olduğunu söyledi. Böylece; AVES -Ataş arasına döşenecek olan petrol boru hattı iptal edilmiş oldu.

 

BORULAR DÖŞENMİŞ!

Konunun burada kapandığı düşünülse de öyle olmadı! Önceki gün Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden aralarında Melis üyelerinin de olduğu bir grup söz konusu botu hattının yapılmak istendiği bölgede bir inceleme yaptı. Ve inceleme sonucunda AVES’in 2 bin 860 metre yeraltı akaryakıt boru hattı döşeme projesine izin çıkmazken, firmanın bürokratik süreç işlerken çalışmaları başlatıp, boruların yüzde 60-70’lik bölümünü döşediği ortaya çıktı!

İnceleme yapan temsilciler şaşkınlık içerisinde kalırken böylesine büyük bir çalışmanın kent yetkililerinin bilgisi dışında keyfi şekilde yapılması “Bu cesareti nereden ve kimden alıyorlar” sorularını akıllara getirdi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA