ÖĞRETMENE HAKARET VE KÖTÜ MUAMELE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRETMENE HAKARET VE KÖTÜ MUAMELE


 

Mersin’de Üstay İlkokulundan hakaret ve kötü muameleye maruz kaldığı iddia edilen öğretmen Mehtap Göçmen’e Eğitim- Sen Mersin Şubesi’nden destek geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Eğitim - Sen Mersin Şube Yürütme Kurulu, Mersin’de Üstay İlkokulundan hakaret, kötü muamele, fiziki ve sözlü muameleye maruz kaldığı iddia edilen öğretmen Mehtap Göçmen’e destek vererek, yaşananları kınadı.

Konuyla ilgili sendika binasında bir basın açıklaması yapan Özlük ve Hukuk Sekreteri Sebir Yurtseven Sümbül, üyelerinin işyerlerinde pek çok sorunla boğuşurken, pandeminin yarattığı olumsuzluklarla mücadele ederken bir de bazı kurum yöneticilerinin fiziki, sözlü saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Üstay İlkokulunda çalışan üyeleri Mehtap Göçmen’inde bu öğretmenlerden biri olduğunu söyleyen Sebir Yurtseven Sümbül, “Bir insan, bir kadın, bir öğretmen olarak öğrencilerimizin üstün çıkarları için Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği mevzuat çerçevesinde görevini yerine getirirken okul yöneticilerinin kural tanımaz, mevzuata aykırı talepleriyle de uğraşmak zorunda kalıp üstüne üstlük mobinge varan tutuma ve hakarete uğramış, kişilik hakları hiçe sayılmış, hukuki olmayan işlemler yapmaya zorlanmıştır.

 

OKUL MÜDÜRÜNDEN MEVZUATA AYKIRI İŞLEM İDDİASI

Üyemizin görev yaptığı Üstay İlkokulunda Okul Müdürü Ali Haydar Emrem dördüncü sınıf öğrencilerinin beşinci sınıfta okuyacakları seçmeli derslerin seçimini velilere bırakılmamasını, velilerden imzalı boş ders seçim dilekçeleri alınmasını istemiştir. Resmi olmayan bir toplantıda velilerin ders seçmelerinin lüzumsuz olduğunu, ders seçebilecek yeterlilikte olmadıklarını, öğretmenlerin velilerden boş dilekçe almalarının yeterli olacağını dile getirmiştir. Üyemiz Mehtap Göçmen okul müdürü Ali Haydar Emrem’in bu isteğinin mevzuata aykırı olduğunu söyleyip velilerin yasal süresi içinde seçmeli derslerin seçimini yaparak dilekçeyle okula bildirmelerinin mevzuat gereği olduğunu dile getirmiştir. Okul müdürü, Bakanlığın belirlediği yirmiye yakın seçmeli ders olmasına rağmen din derslerinin seçilmesini, makamının bu derslerin seçimine bağlı olduğunu, öğrenci-veli isteğinin ve tercihinin önemsiz olduğunu dile getirmiştir. Üyemiz; demokratik, laik, özgürlükçü bir eğitimin gereği olarak öğrencilerin seçmeli dersleri kendileri seçmeli demesi üzerine okul müdürü sinirlenmiş kadın öğretmenimize hakaretler etmiş, iftiralarda bulunmuştur.

 

“CİNSİYETÇİ KÜFÜRLER VE HAKARETLERLE SALDIRDI”

Seçmeli din derslerini dayatan okul müdürü Mehtap Göçmen öğretmenimize cinsiyetçi küfürler ve hakaretlerle saldırmıştır. Mehtap öğretmenin tüm uyarılarına rağmen okul müdürü: “Bana bir şey olmaz, benim arkam sağlam.” diyerek hukuksuz işlemi savunmuştur. Hakaretlere ve mobinge varan tutumlara karşı Mehtap öğretmen yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını, okul müdürünün yaptıklarının suç olduğunu dile getirerek durumu yasal çerçeve içinde hukuki zemine taşımıştır. Soruşturma sonucunda okul müdürüne maaş kesim ve yer değiştirme cezası verilmiştir. Oysaki bu suçları işleyen devlet memurlarına verilmesi gereken cezalar 657 sayılı yasada daha ağırdır. 

 

“MEHTAP ÖĞRETMENİN ALNI HER ZAMANKİ GİBİ AK VE DİK”

Toplantıda bulunan diğer öğretmenler olayların nasıl meydana geldiğine şahittir. Veliler adına müdürün zorla ders seçtiğini veliler de yazılı olarak dile getirmiştir. Bir okul müdürünün yetki ve sorumluluğunu aşarak, yasal mevzuatı bırakıp kendi görüşünü dayatması, öğretmenine hakaret etmesi karşısında sessiz kalınamazdı. Yasal haklarımız çerçevesinde gerekli tüm adımlar atılmıştır. Yasalar önünde hak aramak en temel insan hakkıdır. Üyemiz haklarını aramaya başlayınca okul müdürü olayları çarpıtmış, iftiraya varan gerçekle hiç alakası olmayan beyanlarla üyemizi suçlamıştır.

Bir kadın, bir öğretmen olarak Mehtap öğretmenin alnı her zamanki gibi ak ve dik. Mesleki geçmişi, iş yerindeki sevilen bir öğretmen olması müdürün iftiralarını boşa çıkarmaktadır. Ama en önemlisi bu iftiralara karşı yasaların verdiği tüm haklarını üyemiz kullanacaktır. Üyemiz yasal her hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir. Eğitim Sen olarak Mehtap Göçmen arkadaşımızın her zaman yanında durmaya devam edeceğiz; hukuksuzluklarla mücadele etmek en temel sorumluluğumuzdur” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA