SUÇLULAR İTTİFAKINA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SUÇLULAR İTTİFAKINA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI


 

Mersin’de bir grup siyasi parti ve Halkevi üyeleri Özgecan Barış Meydanı’nda bir araya gelerek kirli ittifaklara karşı mücadele çağrısı yaptı. Halka karşı işlenen suçlara karşı gizli ve kirli ilişkilerin açığa çıkarılarak sorumluların halka hesap vermesi istendi.

Gizem Ekici

Emek Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Halkevleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi. Toplumsal Özgürlük Partisi, Yeşil Sol Parti ve Devrimci Parti üyeleri ‘Sömürü, yolsuzluk, mafya öçgenine son, yaşanılabilir bir ülke için mücadeleye” konulu basın açıklaması için Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan Toplumsal Özgürlük Partisi üyesi Soner Temur, “Türkiye halkları, devlet-siyaset-mafya ortaklığında işlenen suçların ortalığa saçılmasına bir kez daha tanık olmaktadır. Çıkar ilişkilerinden kaynaklı çelişkiler sonucunda, Türkiye halklarına karşı işlenen suçlar, yolsuzluk ve uyuşturucu ticareti, yargısız infaz ve faili belli cinayetler birer birer ifşa olurken;  HDP’ye  kapatma davasının  açılması ile  Türkiye’de demokrasinin, özgürlüklerin ve hak arama mücadelesinin  tamamen tasfiye edilmesi amaçlanmaktadır. Cezaevlerin de  gasp edilen haklara ve tecrite karşı yapılan açlık grevleri görmezden gelinmektedir” dedi.

 

“KANUNSUZLUK, YOLSUZLUK VE RÜŞVET KURAL HALİNE GELMİŞ”

 

Siyasi cinayetlerden dünyanın her tarafına uzanan uyuşturucu ve benzeri kirli ticaret ağlarına, telaffuzu güç rakamlara ulaşan yolsuzluk çarkına ilişkin ifşalar ve ifşalara karşı söylenen yalanların ve üzerini örtme çabalarının nasıl bir suç örgütlenmesiyle karşı karşıya olunduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya koyduğunu ifade eden Temur, “ Çetelerinin halklara karşı işlediği suçlar, Kürt sorununda çözümsüzlüğün dayatılması kamu kaynaklarının, yeraltı ve yerüstü varlıkların, doğanın talanı ve yerli, yabancı tekellerin yağmasına kalkan olma, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri, yolsuzluk ve rüşvet bu ülkeyi yönetenler açısından istisna değil kural haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

“BU DÜZEN DEĞİŞMELİ”

 

Siyasi çıkarları için milliyetçiliği ve dini örtü olarak kullananların emekçilerin alın terine ve

halkların geleceğine el koymayı meşrulaştırmaya çalıştığını vurgulayan Temur şöyle devam etti: “Bu tür kirli ittifaklar, talan, ölüm ve gasp düzeni, siyasallaşmış yargı ve iktidara bağlı işleyen hukuk sistemi tarafından bizzat korunmakta ve kollanmaktadır. Bu ittifakları var eden siyasi, iktisadi ve toplumsal düzen değişmeden Türkiye halkları nefes alamayacaktır. Bu suçlular ittifakı ile mücadele etmek; emekçiler için ekmek ve iş, kadınlar için yaşam, gençler için gelecek, Kürtler ve Aleviler için eşit haklarla yaşam mücadelesidir.

Çetelerin, tarikatların, soyguncuların, yağmacıların zorba iktidarına karşı mücadele etmek sadece geçmiş ve günümüzün değil geleceğimize sahip çıkmanın da gereğidir.

Bizler bu ülkenin emekten, ezilenlerden, yoksullardan, dışlanmaya çalışılan kesimlerinden yana olan güçler olarak bu kirli ittifaka karşı ortak mücadele etmeye çağrısı yapıyoruz. Halka karşı işlenen suçların tüm failleri ile siyaset, sermaye ve mafya üçgeninde girilen tüm gizli ve kirli ilişkiler açığa çıkarılmalı, sorumlular halkın önünde hesap vermelidir.”

 

“SESİMİZİ YÜKSELTELİM”

 

Örgütlü bir güçle hesap sorulmadığı ve sorumluların cezalandırılmasını sağlayamadıkları takdirde iktidar çarkının bu çamurun içinden çıkmayı becerebileceğini belirten Temur şunları söyledi: “Yargının gözlerini kapadığı bu talan düzenine karşı toplumsal itirazı, mücadeleyi büyütmek ve tüm gerçekleri ortaya çıkarmak için Türkiye halkları başta olmak üzere siyasi partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine ve toplumsal kesimlere çağrı yapıyoruz: Sesimizi yükseltmeli, itirazlarımızı büyüterek örgütlemeliyiz. Türkiye halklarına karşı tarihsel sorumluluğumuzla sesleniyor ve bu kirli ittifaktan kurtularak herkesi yaşanabilir bir ülke için seferber olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA