“SANKİ VAHAP SEÇER’İ SEVENLER DERNEĞİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SANKİ VAHAP SEÇER’İ SEVENLER DERNEĞİ”


 

CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e muhalefet eden isimlerin ihracı sürüyor. Bu defa ihraç edilen isim partiye 13 yaşından beri hizmet veren eski il başkanlarından Özcan Yılmaz oldu. Mersin’de CHP’nin ‘Vahap Seçer’i Sevenler Derneği’ haline geldiğini ifade eden Yılmaz, kendisini ihraç edenlerin devşirme CHP’li olduğunu söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Vahap Seçer’i sosyal medyada sık sık eleştirdiği belirtilen CHP’nin eski Mersin İl Başkanlarından Özcan Yılmaz il disiplin kurulu kararı ile çocukluğundan beri gönül verdiği partisinden ihraç edildi.

Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, partiye 1973’te 13 yaşında iken çay bardaklarını yıkayarak girdiğini söyledi. Daha sonra partide Gençlik Kolları ve İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği yaptığını anlatan Yılmaz, “Partiye hiç ihanet etmemişim. Hep partide kalmışım. İl Disiplin Kurulu ihraç etmiş. Bunlar devşirme partili. Bizim gibi temelden gelen arkadaşlar değil. Başka partilerden Vahap Seçer’i Sevenler Derneği gibi bu parti. CHP örgütü yok. Vahap Seçer’i Sevenler Derneği var. Farklı siyasi partilerden gelmişler. O derneğin üyesi olmuşlar. Bizler CHP’liyiz bunlarla örtüşemiyoruz. Anlaşamıyoruz. Bunların bizi ihraç etmeleri çok normal. Seçmen de bunları ihraç eder” şeklinde konuştu.

 

“BAZI DAİRE MÜDÜRLERİNİ ÇOK SEVİYORSAN GÖTÜR ŞİRKETİNE MÜDÜR YAP”

İhraç için bir gerekçe koyulamadığını anlatan Yılmaz, “Tüzük maddesi koymuşlar. Bu madde benim ihracıma uymuyor. Ben belediye meclis üyesi değilim. İhraç ettikleri madde grup toplantısına katılmamaktan bahsediyor. Ben meclis üyesi değilim ki. Hangi madde ile ihraç ettiklerini de bilmiyorlar. Ellerinde gerekçeleri yok. Ben parti aleyhine tek laf etmemişim. Bir tek Vahap Seçer aleyhine sosyal medya paylaşımlarım olmuş. Orada uyarılar yapmışım. Öneriler koymuşum. Yapma böyle burası senin aile şirketin değil demişim. Bazı daire başkanlarını çok seviyorsan götür şirketinde müdür yap. Belediyede yönetici yapma felan demişim. Bu kadar emniyet müdürünü daire müdürü yaptın. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni karakola çevirdin. 6 emniyet müdürü 2 albay daire başkanı olur mu belediyede?  Böyle paylaşımlar yapmıştım. Benimkiler uyarı ve öneri idi. Bir sürü insanı işten çıkardı. Yarısı CHP’li. Macit Özcan döneminden CHP’liler var. Burhanettin Kocamaz’ın kırsalda aldığı CHP’lileri de işten çıkarttı. Kendisine mesaj çektim. Bunların CHP’li olduğunu söyledim. Ne yapıyorsun dedim. Bizim gibi CHP’lileri istemiyorlar ancak bunlar bizi yenemez” ifadelerini kullandı.

 

“GEREKİRSE MAHKEMEYE GİDECEĞİM”

Partili olmadığını söylediğei İl Disiplin Kurulu’na itiraz etmediğini anlatan Yılmaz, “Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz edeceğim. Gerekirse dava açacağım. Benim dışımda da 15-20 kişiyi ihraç edecekler. İlce yenetimlerinde görevden alınanlar var. Biz kongre yapmalarını istiyoruz. Bunlardan çekinmiyoruz” diye konuştu.

 

DÖVENCİ: “DOĞRU BİR KARAR DEĞİL”

Daha önce iki defa disipline sevk edilen CHP Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci ise Yılmaz’ın ihraç edilmesine tepki gösterdi. Yılmaz’ın örnek bir insan olduğunu ifade eden Dövenci, böyle bir muameleyi hak etmediğini söyledi. Kendisinin de geçtiğimiz günlerde bu tür olaylarla bir kaç defa karşı karşıya kaldığını anlatan Dövenci, bu ihracın doğru olmadığını kaydederek “Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu’nun en doğru kararı vereceğine dair inancım tamdır” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA