“VAHAP SEÇER ANAMUR’A DOĞALGAZ GELMESİNE KARŞI MI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VAHAP SEÇER ANAMUR’A DOĞALGAZ GELMESİNE KARŞI MI?”


 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Anamur’a getirilecek olan doğalgaz için alınan meclis kararına yönelik eleştirilerine karşı Belediye Başkanı Kılınç: “Vahap Seçer Anamur’a doğalgaz gelmesine karşı mı” diyerek tepki gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclisi ikinci birleşiminde konuşan Belediye Başkanı Vahap Seçer: “Anamur, Erdemli, Silifke ve Mut Belediyesi aldıkları meclis kararları ile ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirilecek doğalgaz dağıtımı için gerekli olan alt yapı çalışmaları kapsamında gaz şirketinden ruhsat harcı,  teminat, yüzey kaplama veya hafriyat bedeli gibi herhangi bir bedel talep etmeyeceğini ve bedel talep edilmeksizin gaz şirketi tarafından yollara verilen zararın tamamının ilçe belediyesi tarafından tamir edileceğini kararlaştırmışlardır. Bu durum hukuka aykırıdır. Ben ilçe belediyelerinin aldığı bu kararı uygun bulmuyorum” dedi.

 

“PARTİSİ İLE TERS DÜŞMEKTE”

Mazereti nedeniyle meclis toplantısına katılamayan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Vahap Seçer’in açıklamasına karşı sert tepki göstererek “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Anamur’a doğalgaz gelmesini istemiyor mu?” diye sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açıklamalarının sosyal belediyecilik anlayışından çok uzak olduğunu belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Sayın Vahap Seçer yaptığı açıklamayla, hem doğalgaz gelmesini bekleyen Anamurlular ile hem de kendisini sosyal demokrat olarak tanımlayan partisi ile ters düşmektedir. Anamur’a ve Bozyazı’ya doğalgaz getirilmesi ile ilgili harcadığımız mesaiye ve emeğe şahitlik etseydi, kendisi şu anda bu konuda bizlere teşekkür ediyor olurdu.” Dedi.

 

KILINÇ: “CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ MEMNUN, CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞİKAYETÇİ”

Sayın Seçer’in bahsettiği gibi ilçemiz Anamur’a ve komşu ilçemiz Bozyazı’ya doğalgaz getirilmesi için iki yıldır uğraşıyorduk. Sürecin hızlandırılması ve bürokrasinin daha kolay aşılması için Anamur Belediye Meclisinde 16.12.2019 tarihinde, ilgili doğalgaz firmasından belediyemizin yetki ve görev alanları dahilinde yapacağı alt yapı çalışmaları, kazı, yüzey kaplama veya zemin tahrip bedeli, hafriyat döküm bedeli gibi her ne ad altında olursa olsun herhangi bir bedel talep edilmeyeceğini ve yüzey kaplamalarının belediyemiz tarafından yapılacağını taahhüt eden bir kararı oy birliği ile aldık. Kabul oyu verenlerin içerisinde CHP’li meclis üyelerimizde var. Anamur’a doğalgaz gelmesine CHP’li meclis üyeleri sevinirken, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu duruma sitem etmesi anlaşılır gibi değil.” dedi.

 

BAŞKAN KILINÇ: “BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZIN TEMELİNDE KAMU YARARI VAR”

Anamur Belediyesi’nde yürütülen bütün çalışmalarda en temel ilkenin kamu yararı olduğunu belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Anamur Belediyesi olarak kurumumuzda hayata geçirilen tüm işlemlerde birinci önceliğimiz vatandaşımızın yaptığımız işlerden ne kadar faydalandığıdır. Uçuk kaçık projeleri, vatandaşa faydası olmayan hizmetleri rafa kaldırdık. Bunun yerine temelinde her bir Anamurluya hizmet eden, vatandaşlarımızın refah seviyelerini arttıran projeleri hayata geçirmek üzere kolları sıvadık. Doğalgaz da bunlardan bir tanesi. Evet, bu işin belediyemize bir külfeti muhakkak olacak ancak uzun vadede yine Anamur kazanacak. 21. yüzyılda ısınmak için kömür kullanmayı hem çevre kirliliği açısından uygun bulmuyoruz hem de ekonomik olarak daha külfetli olduğunu düşünüyoruz.

Bu konuda Sayın Seçer’in bahsettiği gibi hukuka aykırı bir durum söz konusu değildir. Anamur Belediyesi olarak her ne olursa olsun ilçemize doğalgazı getirme konusunda ısrarcıyız ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Anamur halkın %95’inin talep ettiği ve heyecanla beklediği doğalgaz konusunda bütün kurumlarımızla iş birliği yapmaya, tüm hukuki sorumlulukları almaya da kararlıyız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA