VATANDAŞIN MESKİ’YE BORCU 219 MİLYON | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞIN MESKİ’YE BORCU 219 MİLYON


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı Haziran ayı ikinci oturumunda konuşan Başkan Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün gecikme zammı hariç vatandaştan 219 milyon 2 bin TL alacağının bulunduğunu söyledi.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.  MESKİ’nin yaptığı çalışmalar ve alacakları hakkında bilgi veren Seçer,  Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini ve resmi gazetede yayınlandığını hatırlattı.

Bu kapsamda borlarını yapılandırmak isteyenlerin 31 Ağustos'a kadar başvurabileceğini ifade eden Seçer, “İlk taksit ödeme süresi de 30 Eylül 2021. Taksitler 2 ayda bir ödenecek. Tüm ilçe belediyelerimizi de ilgilendiren bir konu bu. Pandemi dolayısıyla faturalarını ödemeyen abonelerimizin sularını kesmedik. İcra takibi başlatmadık. Ancak MESKİ'nin vatandaştan çok ciddi bir alacağı oluştu. Bu şekilde bu kurumun yönetimini sürdüremeyiz” şeklinde konuştu.  İller Bankası’ndan teminat mektubu alamamaktan yakınan Seçer, “Özel Sektör Bankalarından medet umar hale geldik" dedi.

Vatandaşın borcunu peşin ödemesi durumunda borcunun yüzde 90’ının silineceğini anlatan Seçer, “Şuan bizim 143 milyon 352 bin 403 TL'lik bir alacak bakiyemiz görünüyor. Bunlar normal alacaklar. Daha önceki yapılandırmada da taksitlendirdiğimiz 15 milyon 952 bin TL'lik bir alacağımız söz konusu. Uzun süredir icra takibi yapmıyoruz dedik. Pandemi öncesi dönemden 59 milyon 726 bin TL icra takibinde olan alacağımız söz konusu. Toplamda gün itibariyle MESKİ Genel Müdürlüğü'nün gecikme zammı hariç vatandaştan 219m milyon 2 bin TL alacağı mevcut. Kurumun içinde bulunduğu mali tablo bu" ifadelerini kullandı.

 

“REKLAM VE TABELA KONUSUNDA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Pandemi nedeniyle tabela kirliliği ve kaldırım işgaliyle ilgili bazı uygulamaları yerine getirmediklerini vurgulayan Seçer, pandemi sonrası esnafa reklam ve tabela konusunda taviz verilmeyeceğini söyledi.

Kaldırımlarda ya da işyeri önündeki aykırı ya da vergisini ödemeyen esnafın tabela ve reklam panolarının söküleceğini ifade eden Seçer şunları söyledi: Bununla ilgili gerekli uyarılar daha önce yapıldı. Pandemi sürecinin de artık geçmesi ve normalleşmeye geçilmesiyle birlikte bu nitelikteki esnafın gözünün yaşına bakmayacağız. Konuyla ilgili buradan bir kez daha halkımızı uyarıyorum. İlçe belediye başkanlarımız ve esnaf odaları başkanlarıyla da görüştüm. Bunu belli bir zamana yayarak yapacağız. Uygulamalarımızı hayata geçireceğiz. Esnaf derneklerimizin bize yardımcı olmaları gerekiyor. Kaldırım işgali yapan esnaf dışında memnun olan yok. Tabela kirliliği yapan esnaf da hem reklam vergisini vermiyor hem de görüntü kirliliğine neden oluyor. Yasalar çerçevesinde görevimizi yapmak zorundayız. Çok net söylüyorum buna izin vermeyeceğiz. Mevzuata uymayan tabelaları sökmek zorunda kalacağız. Kaldırım işgalini ortadan kaldıracağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA