MECLİS’TE KADIN EYLEMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİS’TE KADIN EYLEMİ


 

Büyükşehir Belediye Meclisi kadın eylemine sahne oldu. CHP’li başkanlardan randevu alamadığını iddia eden Filiz Fırtına isimli bir kadın eylem yaptı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile tartışan kadın randevu alamamaktan dert yandı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi ilginç bir kadın eylemine sahne oldu. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in imar sorunu ile ilgili bilgi vermek için kürsüye çıktığı sırada dışarıdan gelen bir kadın ön sıraya oturdu. Meclis üyeleri söz konusu yere sadece meclis üyelerinin oturabileceğini belirterek kadını uyardı.  Uyarılmasına sinirlenen Filiz Fırtına, kürsüde konuşan Özyiğit’e yönelerek “Bu koltuk size mi ait” dedi.

“Koltuk size ait olsun ama ben burada konuşuyorum” şeklinde cevap veren Özyiğit’e karşı sesini yükselten Fırtına, “Ben terbiyesizlik yapmadım. Beyefendi burada sadece oy kullanabilenler oturur dedi” cevabını verdi.

Özyiğit. kadını el kol hareketi yapmaması konusunda uyarırken Başkan Seçer genel kurula 5 dakika ara verdiğini söyledi.

Özyiğit’in herkes ana herkes bacı bu hareket ne böyle şeklindeki sözleri üzerine Fırtına,

“Davulla mı gelseydim. Benim cenazemde gelip selfie yapmayı biliyor CHP. İzin aldı mı benden. Ben 15-20 gün cenazemi bıraktım sizin kapınızda ağladım. Bak oturdum dinliyorum. Burası size ait değil. Bu bayrağın altında duramayacaksanız hepiniz gidin. Ben yaparım başkanlığı. Atatürk’ün sayesinde birinci ikinci dünya savaşı kadınların sayesinde oldu. Hadi gelin bakamım doğru konuşanı herkes kovar” ifadelerini kullandı.

Görevlilerin uzaklaştırmak istemesi üzerine Özyiğit kadına dokunulmamasını istedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yönelen Filiz Fırtına “Başkanım, Ayvagediği’nde de geldim. Tek isteğim size hayırlı olsun demekti. Çocuklumdan beri burada doğdum. Çocuğumdan beri CHP’ye Atatürk’e oy verdim. Ana olarak beni bir gün kapınızda kabul etmediniz” diye konuştu.

Kadına çıkıştı konuşuruz diyen Seçer, gazetecilerin alandan uzaklaşmasını istedi.

Tepkisini sürdüren Fırtına, “Bu koltuk size ait değil milletin koltuğu burası. İsterseniz asın. Şerefimle ölürüm. Diyarbakır anaları ana ise bende anayım. 27 yaşındaki oğlumun üstünde resim çektiremem. Kızdırmayın beni” ifadelerini kullandı.

Görevliler basın mensuplarını uzaklaştırmaya çalışırken Özyiğit kadının yaptığının haddi aşmak olduğunu söyledi.

Kürsüde bulunan Özyiğit’e güldüğü gerekçesiyle tepki gösteren Fırtına, “Fıkra mı anlatıyorum.

Sen o resmin arkasında duramazsın. Ben fıkra anlatmıyorum” diyerek bu defa meclis üyelerine yönelerek, ‘seyredin” dedi.

Tekrar Seçer’e yönelin Fırtına, “Randevu almak istiyorum sizden. Ne zaman saat kaçta geleyim” dedi. Seçer’in ‘sabahleyin gel’ demesi üzerine genç kadın meclis genel kurulundan ayrıldı.  

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA