ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI GÖZLERİ MEÜ’YE ÇEVİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI GÖZLERİ MEÜ’YE ÇEVİRDİ


 

Akademik kadrosunda çok sayıda akraba, eş, dost yer alması ile sık sık gündeme gelen Mersin Üniversitesi, yeni dönem öncesi 35 öğretim üyesi alacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Üniversitesi’ndeki eş ve yakın akraba atama skandalları unutulmamışken, yönetimin 35 öğretim üyesi alma kararı gözleri kuruma çevirdi. Geçen sene CHP Milletvekili Alpay Antmen’in TBMM’ye taşıdığı, üniversitede ki eş ve yakın akraba atamaları büyük tepki çekmişti.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlana son ilanda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 23. 24. ve 26. maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacağı duyuruldu.

 

---

 

Geçen sene MEÜ’de uzmanlık dışındaki yerlere yapılan atamalar da tepki çekmişti. Bir kadın doğum uzmanının Denizcilik Fakültesine dekan olarak atanması skandala neden olmuştu. MEÜ Rektörlüğü bu yanlıştan dönercesine denizcilik alanında profesör almak için harekete geçti.

Yayınlanan ilanda Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği profesörü olarak bir kişilik kadro açtı.

 

DİŞ HEKİMLİĞİNE 3 KADRO

Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümüne Çocuk Diş Hekimliğine bir Doktor Öğretim Üyesi kadrosu açılırken, aynı fakültenin aynı bölümünde Ortodonti alanı için de bir kişilik kadro açıldı.

Diş Hekimliği Fakültesinde son olarak Protetik Diş Tedavisi Bölümü için de bir kişilik profesör kadrosu açıldı.

 

FEN EDEBİYATA 4 KADRO

Fen Edebiyat Fakültesi’nde toplamda 4 kişilik kadro açılırken ilki Arkeoloji Bölümü için bir kişilik Klasik Arkeoloji Profesörü oldu. Fizik Bölümü için Genel Fizik Doçentliği için 2’inci dereceden bir kişilik kadro açılırken, Matematik Bölümü için Uygulamalı Matematik alanında bir kişilik doçent kadrosu ve son olarak Psikoloji Bölümü için bir kişilik Uygulamalı Psikoloji Profesörü kadrosu açıldı.

 

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLERE 7 KADRO

Toplamda 7 kişilik kadro açılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde de İktisat İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Bölümü için 2 profesör kadrosu açılırken, aynı fakültenin İşletme Muhasebe ve Finansman Bölümü için; doktorasını işletme alanında yapmış ve doçentliğini finans alanında almış bir doçent ile İşletme Ticaret Hukuku Bölümü için bir kişilik; hukuk alanında lisans mezunu, doktorasını özel hukuk alanı ile şirketler hukuku ve tüketici hukuku alanında çalışmalar yapmış bir doktor öğretim üyesi kadrosu için ilana çıkıldı.

Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı için bir doçent kadrosu açılırken, Maliye Bütçe ve Mali Planlama Ana Bilim Dalı için 2 doçent kadrosuna ihtiyaç duyuluyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde son olarak Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası Hukuk Ana Bilim Dalı için bir doçent kadrosuna ihtiyaç duyuluyor.

 

İLETİŞİME DOÇENT ALINACAK

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Bilişim ve Enformasyon Teknolojileri Ana Bilim Dalı için bir doçent aranırken, aranan nitelik, “Doktorasını Gazetecilik alanında yapmış olmak. Doçentliğini Gazetecilik ve Medya Çalışmaları

alanında almış olmak” olarak tanımlandı.

 

İSLEMİ İLİMLER FAKÜLTESİNE BİR DOÇENT ALINACAK

Yeni kurulan İslami İlimler Fakültesi’nde de İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Osmanlı Türkçesi ve İslami Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı için birinci derecelik bir doçent kadrosu açıldı. Aranan nitelik ile ilgili “Türk Dili ve Edebiyatı alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Klasik Türk Edebiyatı alanında çalışmalar yapmış olmak” tanımı yapıldı.

 

MÜHENDİSLİK İÇİN 5 KADRO

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalına ise bir doktor öğretim üyesi, Bilgisayar Donanımı alanında bir doktor öğretim görevlisi, Bilgisayar Yazılımı alanında bir doçent, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Telekomünikasyon Ana Bilim Dalı için bir doktor öğretim üyesi ve Kimya Mühendisliği Bölümü Kimya Mühendisliği     alanında da bir doktor öğretim üyesi alınacak.

 

TIP FAKÜLTESİNE DE TAKVİYE YAPILACAK

Mersin Üniversitesi’nin öne çıkan fakültelerinden Tıp Fakültesi’ne de 7 kişilik kadro takviyesi yapıldı. Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalına bir doçent, Genel Cerrahi (Gastroenteroloji Cerrahisi) için bir profesör, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları ana Bilim Dalı (Gastroenteroloji) için bir doçent ve aynı bölümde İç Hastalıkları (Gastroenteroloji) dalı için de bir doçent alınacak.

Dahili Tıp Bilimleri Bölümünde son alım Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında bir kişilik profesörü olacak.

Tıp Fakültesinde ayrıca Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalına bir profesör ve bir doçent alınacak.

 

TURİZM, SU ÜRÜNLERİ VE YABANCI DİLLERE DE KADRO AÇILDI

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları için bir doktor öğretim üyesi ve  Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Yabancı Diller Bölümüne bir doktor öğretim üyesi alınacak.

Ayrıca Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü’ne yetiştiricilik alanında bir profesör kadrosu açılırken, Mersin Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Ana Bilim Dalı için de bir doçent alınacak.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Kimya Teknolojisi alanında bir doçent alınacak.

 

EŞ VE YAKIN AKRABA ATAMALARI TBMM’YE TAŞINMIŞTI

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Üniversitesi’ndeki eş ve yakın akraba atama skandallarını Meclis gündemine taşımıştı. CHP’li Başarır, “Sadece Mersin Üniversitesi rektörünün değil yardımcılarının dahi yakın akrabalarını üniversite içerisinde görevlendirilmeleri pes dedirtecek düzeydedir” dedi. Başarır, "Bir kadın doğum uzmanının Denizcilik Fakültesinde dekan olarak atanması, Ziraat Fakültesi mezununun Makine Mühendisliği bölümünde bölüm başkanı olarak görev yapması anlaşılır gibi değil" ifadelerini kullanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA