MECLİSİN GÜNDEMİ İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSİN GÜNDEMİ İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi bugün Haziran Ayı Olağan Toplantı Döneminin ikinci birleşimi için toplanacak. Meclisin gündeminde özellikle imar düzenlemeleri öne çıkarken, otobüs gelirlerinin yüzde 10’unun İmar İnşaat Şirketine devri de görüşülecek.

 

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantı Döneminin II. Birleşim Toplantısı, bugün Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 265 milyon TL7lik borçlanma yetki talebi komisyonlarda halen beklerken, meclisin gündemi ağırlıklı olarak imar düzenlemelerinden oluşacak.

 

İŞTE GÜNDEM

Mecliste ilk olarak idareden gelen konular görüşülecek. Bu kapsamda Akdeniz İlçesi, Hamidiye Mahallesi, 9378 ada, 8 No.lu parselde bulunan 1.945,00 metrekarelik alanın 5 yıllığına Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat Elek. Ürt. Özel Güv. Hizm. San. ve Tic. A.Ş.'ye bedeli karşılığında işletme hakkının verilmesi ile ilgili teklif görüşülecek.

Mecliste ayrıca İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ile can ve mal güvenliğinin sağlanması için 20 adet İtfaiye arazözünün 2021 yılında edinilecek taşıtlar (T1) cetveline eklenebilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konu ile Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olup kamu hizmetlerinde kullanılmayan ve gelecekte de kullanılması planlanmamış olan 126 adet taşınmazın satışı için Büyükşehir Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili konular görüşülecek.

Mecliste, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulacak Kent Estetiği ve Sürdürülebilir Kent Kurulu Çalışma Esaslarına, Usullerine ve Oluşumuna İlişkin Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen konu da ele alınacak.

 

İMAR DÜZENLEMELERİNE İTİRAZLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Meclis mesaisinin büyük bölümünü oluşturan imar düzenlemeleri ile ilgili ise ilk olarak Silifke İlçesi 1. Etap (Silifke - Merkez, Taşucu Planlama Bölgesi) 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’na gelen itirazlar görüşülecek.

Ayrıca Mezitli II. Etap (Mezitli Planlama Bölgesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı’na gelen 3 adet itiraz ile Mezitli 4. Etap (Tece - Davultepe Kıyı Kesimi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı’na gelen 63 adet itiraz ile bu plan kapsamında ortaya çıkan sorunların giderilmesine yönelik hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu’na gelen 6 adet itiraz ele alınacak.

Mecliste, Yenişehir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan “Yenişehir İlçesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği”ne ilişkin, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi ile idareden gelen konuların görüşmeleri tamamlanacak.

 

İMAR DÜZENLEMELERİ HIZ KESMİYOR

Meclisin birimlerden gelen konuların görüşülmesi bölümünde ise ilk olarak Tarsus İlçesi, Gaziler (Altaylılar) Mahallesi’nde yer alan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanına ilişkin Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16.02.2018 tarih ve 158 sayılı kararıyla onaylanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planına uygun olarak Tarsus Belediye Meclisi’nin 01.04.2021 tarih ve 95 sayılı kararıyla düzenlenen 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı teklifi ile ilgili konunun görüşülmesi konusu ele alınacak.

Yine MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 13.04.2021 tarihli ve 31356 sayılı talebi doğrultusunda; Tarsus İlçesi, Fevziçakmak Mahallesi 327 ada, 80 parsel numaralı taşınmazın “Teknik Altyapı Alanı” olarak işaretlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili konu da oylanacak.

 

MEZARLIK ALANI TARIM ALANINA DÖNÜŞÜYOR

Mezitli İlçesi, Bozön Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Mezarlık Alanı’nın, Belediye adına tahsis edilen sınırın dışında kalan alanların 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına “Tarım Alanı” olarak işaretlenmesi ile ilgili konunun da görüşüleceği mecliste, Akdeniz İlçesi, Yaka Mahallesi, 9493 ada, 29, 30, 31, 32, 36 parsellerde ada düzenlemesi ve Kamu Hizmet Alanı planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili konunun görüşülmesi, Mut Belediye Meclisi'nin 01.02. 2021 tarihli ve 26 sayılı kararı ile Mut İlçesi, Hacıahmetli Mahallesi, 121 ada, 107, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ve 118 No.lu parsellerde yapı adası düzenlenmesi amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ile ilgili konunun görüşülmesi, Mut Belediye Meclisi’nin 01.07.2019 tarihli ve 72 sayılı kararı ile Mut İlçesi, 796 ada, 1 No.lu parselin 'Cami' olarak planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili konunun görüşülmesi de yapılacak,

Yine mecliste Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda; Mezitli İlçesi, Tece Mahallesi, 234 ada 6 parselde yer alan Mersin Polis evi Dinlenme Tesisleri’nin önünde kıyı tahribatı önlemek ve kum biriktirilmesini sağlamak amacıyla 3 adet mahmuz inşa edilmesine yönelik hazırlanan “Kıyı Koruma Yapıları” 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifine ilişkin görüş oluşturulması ile ilgili konunun görüşülmesi de gerçekleşecek.

Erdemli Belediye Meclisi’nin 17.05.2021 tarihli ve 70 sayılı kararı ile Erdemli İlçesi, Koyuncu Mahallesi, 64 ada, 9 No.lu parselde "Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı" işaretlenmesi ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planında plan tadilatı ile ilgili konunun görüşülmesi de yapılarak karara bağlanacak.

 

MECLİSİN TOROSLAR MESAİSİ YOĞUN

Toroslar’dan ise meclis gündeminde 6 konu ele alınacak. İlk olarak askı ilan süresi içerisinde Toroslar I. Etap (Arpaçsakarlar ve Çevresi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı'na gelen 45 adet itiraz ele alınacak.

Daha sonra Toroslar Belediye Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda Büyükşehirce hazırlanan "Mersin İli, Toroslar İlçesi, Kuzey Kent Girişi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu” ve Toroslar İlçesi Korukent ve Arpaçsakarlar Mahalleleri kapsamında kuzeyde Mersin – Adana Otoyolu, güneyde Mimar Sinan Bulvarı ve Şehir Hastanesi çevresi, doğuda Arpaçsakarlar yerleşimi ve batıda Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali ve çevresi ile sınırlı bölgede Büyükşehirce hazırlanan “Mersin İli, Toroslar İlçesi, Kuzey Kesimi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu” ile ilgili konunun görüşülmesi yapılacak.

Mecliste daha sonra  Toroslar 6 ve 7’inci Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planları ile Yalınayak Mahallesi, Hal Tesis içerisinde bulunan Turgut Özal Bulvarı Dış Kapı 24/49 numaralı 4 ve 5 No.lu bağımsız bölümlerin Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. adına verilen işletme hakkı devrinin şirketin talebi doğrultusunda iptal edilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi yapılacak.

 

OTOBÜS GELİRLERİNİN YÜZDE 10’UNU İMAR İNŞAAT İSTİYOR

Mecliste son olarak otobüs gelirlerinin yüzde 10’ununun Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İmar İnşaata aktarılması ile ilgili teklif görüşülecek.

Toplu taşıma hizmetlerinde kullanılacak elektronik ücret toplama sistemlerini (EÜTS) kurmak, kurdurmak, işletmek ya da işlettirmek yetkisinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi olan İmar İnşaat ve Ticaret Anonim şirketine 10 yıl süre ile belediye otobüs işletmelerinden elde edilen aylık brüt hasılatının yüzde 10 miktarının aktarılması ile ilgili görüşmelerde muhalefetin tavrı ilgiyle izlenecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA