MERSİN BAROSU SEÇİM STARTI VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU SEÇİM STARTI VERDİ


 

Barolar 26-27 Haziran’dan itibaren genel kurullarını yapacak. Mersin Barosu da, 3-4 Temmuz, çoğunluk sağlanamaz ise 10-11 tarihleri arasında sandığa giderek yeni yönetimini belirleyecek.

HEDİYE EROĞLU

 

İçişleri Bakanlığı'nın ek genelgesine göre, 400’ün üzerinde üyesi olan tüm barolar genel kurullarını 26 Cumartesi -27 Haziran Pazar günlerinden itibaren yapabilecek.

15 Haziran 2021 tarihinden itibaren Avukatlık Kanununun EK Madde 3 hükümlerince, üye sayısı 400’ün altındaki baroların; pazar günleri hariç diğer günlerde genel kurullarını yapmalarında (salgın tedbirlerine uygun şekilde) herhangi bir sakınca bulunmuyor.

Üye sayısı 400’ün üzerindeki baroların ise; Avukatlık Kanununun Ek Madde 3 hükümlerine göre Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayacak şekilde iki gün yapmaları gereken genel kurullarını 26-27 Haziran 2021 Cumartesi ve Pazar günlerinden itibaren yapabilecek. Belirtilen tarih ve sonrasında pazar günleri için sokağa çıkma kısıtlaması tedbirinin sürdürülmesi halinde baro seçimlerine katılacak olan ve oy verme hakkı bulunan avukatlar ile diğer seçim görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

 

İKİ ADAY VAR

Seçimlere izin çıkması ile Mersin Barosu da, 3-4 Temmuz tarihleri arasında, çoğunluk sağlanamaz ise 10-11 Temmuz tarihlerinde yapacağı genel kurul ile yeni başkanını seçecek. İl genelinde 2 bin 650 civarında avukatın oy kullanacağı seçimlerde  10 yönetim, 5 disiplin ve 3 denetleme kurulu ile yeni yasaya gör ede 3 de delege seçilecek.

Mevcut Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile geçmiş dönemlerde yönetimlerde görev alan Gazi Özdemir şuana kadar baro başkanlığı için adaylığını açıklayan isimler oldular. Yeşilboğaz, 2018 yılında seçildiği başkanlık görevinde 4 yıla yakın süre otururken Özdemir de yine son 5 yıldır çeşitli yönetimlerde görev alan isim olarak öne çıkıyor.

 

BAYRAM VE ADLİ TATİL KAPIDA

Covid-19 pandemisi kapsamında hafta sonları yasakları nedeniyle son dönemde seçim tarihi almadıklarını kaydeden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro genel kurullarının ekim ayına sarkabileceğini söyledi. Baro seçimlerine ilişkin yasal düzenleme yapılsaydı böyle bir kaosa sürüklenmeyeceklerini ifade eden Yeşilboğaz, “Hafta sonları yasak olması bizim genel kurulları çok olumsuz etkiledi. Yönetim kurulu toplantısında yeni genel kurulu 3-4 Temmuz, çoğunluk sağlanamazsa 10-11 Temmuz’da yapmak için karar aldık. Önümüzde Kurban Bayramı sonrasında da adli tatil var. O yüzden baro genel kurulları ekim ayına kalabilir.  Bu süreçte yasal düzenlemeye çok ihtiyaç vardı ancak bir türlü faaliyete geçirilemedi” dedi.

 

SEÇİMLER 4 KEZ ERTELENDİ

Avukatlık Kanunu kapsamında Ekim 2020’de yapılması gereken baro genel kurulları, pandemi bahanesiyle 4 kez ertelendi.

Diyarbakır ve Hatay’ın da aralarında bulunduğu 24 baro, seçimli olağan genel kurulunu geçtiğimiz aylarda ilçe seçim kurullarının onayıyla yaparken, en fazla üye sayısına sahip İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere 57 baronun genel kuruluna izin verilmedi. Aradan geçen zamanda genel kurul için yeniden tarih alarak haziran ayını belirleyen barolar normalleşme ile birlikte sandık kurma izni alabildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA