MEZÝTLÝ’NÝN MUTLU ÇOCUKLARI TÝYATRO KURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZÝTLÝ’NÝN MUTLU ÇOCUKLARI TÝYATRO KURDU


 

Haber Merkezi

Kurulduðu günden bu yana sergilediði oyunlarla çok sayýda baþarýlý oyun çýkararak tüm sanatseverlerin beðenisini kazanan Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, Çocuk Tiyatrosu kurarak tiyatro sevgisinin yaygýnlaþtýrýlmasý adýna dev bir adým attý. Ýyi oyuncu olmanýn yaný sýra çocuklarýn becerilerini keþfetmesi, kendilerini ifade edebilmesi ve iyi birer oyuncu olabilmesi adýna kurulan çocuk tiyatrosu çalýþmalarýný Mezitli Belediyesi Sanatevi içerisinde bulunan Oda Tiyatrosu salonunda gerçekleþtiriyor.

Çalýþmalara katýlan çocuklara, yeteneklerini sergileme, doðru nefes alma, doðru duruþ gibi konularda eðitimler veriliyor. Ýlk kez çalýþmalara katýlarak tiyatro sahnesinde ders almaya baþlayan çocuklarýn heyecaný ve mutluluklarý oldukça renkli görüntülerin de ortaya çýkmasýna yol açtý. Eðitmenler eþliðinde eðitim alan çocuklar baþarýlý performanslarýyla geleceðin tiyatrocularý olmaya ilk adýmý attýlar.

Ýlk çalýþma döneminde ‘kadýnlara’ aðýrlýk verdiðine dikkat çeken Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, “Ýkinci çalýþma dönemimizin ana konusu olarak ise ‘eðitim’ ve ‘çocuklar’ olarak belirlemiþtik. Bunun önemli bir ayaðý olan Çocuk Tiyatrosu kurulmasý konusunda çocuklarýmýz uzman eðitmenlerimiz eþliðinde çalýþmalara baþladý. Mezitli Belediyesi Çocuk Tiyatrosu'nda yetiþecek çocuklarýn hepsi, oyuncu olmasalar bile, iyi birer tiyatro seyircisi olacaklar. Bu çocuklarýmýz Mezitli’de tiyatronun ve sanatýn yaygýnlaþmasýna öncülük edecekler. Önümüzdeki süreçte gençlik tiyatrosu da kurarak Mezitli’de kültür ve sanatý daha yukarýlara taþýyacaklar. Bu alanda öncülük eden eðitmenlerimize, büyük özveri göstererek çalýþmalara baþlayan çocuklarýmýza ve deðerli ailelerine teþekkür ederim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA