TARSUS BELEDİYESİ 15 TON KARPUZU HALKA ÜCRETSİZ DAĞITTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDİYESİ 15 TON KARPUZU HALKA ÜCRETSİZ DAĞITTI


 

Haber Merkezi

Karpuz üreticisi bu yaz sezonunda ürününü satamadı, ürün tarlalarda kaldı. Ancak büyük şehirlerde market ve manavlarda karpuz fiyatı dar gelirli üreticinin beklediği seviyeye düşmedi. Tarsus Belediyesi hem üreticiyi hem tüketiciyi sevindirecek bir adım attı, 15 ton karpuzu ücretsiz olarak dağıttı.

Çukurova yöresindeki karpuz üreticileri bu yıl ürünlerine alıcı bulmakta zorlanıyor. Karpuz tarlalarında ürünler çürümeye terk edilirken üretici maliyetleri bile çıkaramadığı için mağdur durumda.

Karpuz tarlalarında bu manzara yaşanırken büyük şehirlerdeki marketlerde karpuz fiyatları henüz dar gelirli kesimlerin istediği noktaya düşmedi. Haziran ayını ortalamamıza rağmen birçok yerde karpuzun kilogram fiyatı 1 liranın üstünde.

Tarımsal üretime ve çiftçiye üretimin her aşamasında destek veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, hem karpuz üreticisini hem de dar gelirli vatandaşı sevindirecek bir uygulamaya imza attı.

Tarsus Belediyesi, ürününü satamayan üreticilerin tarlada kalan karpuzlarını aldı ve kentin farklı noktalarında, Halk Marketler aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Tarsus Belediyesi’nin bu çalışmasıyla hem üreticinin cebi para gördü, hem de yaz sıcağında Tarsuslular bol bol karpuz yeme olanağı buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA