AKDENİZ’DE YAŞAM FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE YAŞAM FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI


 

Akdeniz’de Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Akdeniz’de Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Başkan M. Mustafa Gültak, tarım, turizm ve sanayinin yanında ilçeyi kültür ve sanatın da merkezi yapacaklarını söyledi.

GİZEM EKİCİ

 

Akdeniz’de Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Akdeniz’de Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilerek Akdeniz Belediyesi’ne tahsis edilen Uray Caddesi üzerindeki sanat galerisinde yapıldı. 328 eserin katıldığı ve 21’inin sergilemeye değer gördüğü yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Alper Özkan tarafından verildi.

Başkan Gültak, törende yaptığı konuşmada,  ilçelerinin sporun, tarımın ve sanayinin yanında kültür ve sanatında merkezi olduğunu söyledi. Güzel bir ilçe olan Akdeniz’in şehrin kalbi konumunda olduğunu vurgulayan Gültak, “Akdeniz yaşamıyorsa Mersin yaşamıyor demektir. Limanı, Serbest Bölgesi, şu anda içinde bulunduğumuz tarihi  mekanların hepsi Akdeniz’de. Şu anda şükür bu mekanı açmak nasip oldu. Bir yandan tarih, bir yandan tarım bir yandan deniz bir yandan kültürün merkezi. Hıristiyan kardeşlerimiz, Arap, Kürt, Yörük kardeşlerimiz burada. Akdeniz çok zengin bir yer. Akdeniz’i özetleyen tek kelime şehrin kalbi. Kalbin iyi çalışması için birçok faaliyette bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

“GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Spor faaliyetlerine de devam ettiklerini belirten Gültak, “Birkaç hafta içinde Hazine ve Maliye Bakanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımızın katılımı ile birlikte yaptığımız spor tesislerinin açılışları yapılacak. Bakanlarımızdan yeni tesislerin sözünü alacağımızı tahmin ediyoruz. Bu mekanı Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte kazandırdık. Çok yakın tarihte ‘İz Bırakanlar’ müzesinin açılışını yapacağız. Hamidiye kışlasının faaliyete geçireceğiz. Bir yandan spor bir yandan kültür faaliyetlerine devam ediyoruz. Gençlere önem veriyoruz. Yaz kampları açıldı. Akdeniz’de deniz görmeyen kamp görmeyen gençleri devletin imkanları ile karşı karşıya getireceğiz. Balık Festivali’ni de bu sene yapmayı planlıyoruz. Hastane ve Atatürk Caddesi’nde çevre ile ilgili yapılan sunum çok ilgi gördü. Çevreci bir belediye olduğumuz tüm insanlara anlatıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“ÖDÜLDEN ÇOK SAKLI KALMIŞ YAŞAMLARIN PAYLAŞILMASI AMAÇLADIK”

Gültak düzenlediklere fotoğraf yarışması hakkında ise şunları söyledi:

“Akdeniz’in hem şehrin kalbi, hem de tarihi dokunun en fazla bir ilçe olması nedeniyle bir yarışma düzenleyelim dedik. Herkes buna katılsın istedik. Akdeniz’de yaşam konulu fotoğraf yarışması ile ilgili ilk üçü ödüllendirelim dedik. Burada ödülden çok Akdeniz’de saklı kalmış yaşamları, dokuyu, insanları kültürleri ve o tarihi mekanların paylaşılmasını amaçladık. İlçemizin hem Mersin’de hem Türkiye genelinde tanıtımını yapma amacıyla böyle etkinlik yaptık. Yaklaşık 328 fotoğraf yarışmaya katılmış. Bunlardan 21 tanesi sergilemeye değer görülmüştür. 1’nciye 3  bin, 2’nciye 2 bin 3’ncüye bin TL, 4’ncüye de Jüri özel ödülü veriliyor.

 

ÖZKAN: “MERSİN YARIŞMALARDA EN ÇOK BAŞVURU ALDIĞMIZ BİR İL”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Alper Özkan ise Mersin’in önemli bir kent olduğuna vurgu yaparak  Akdeniz’in de bu kentin incisi bir ilçe olduğunu söyledi. Özkan şunları kaydetti: “Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü açısından plastik sanatlar alanında en fazla toplumun ilgi çektiği yarışmalar anlamında çok fazla başvuru aldığımız bir yer. Bu anlamda bizim için çok değerli. Kültür ve sanatın bu kadar etkin olduğu bir şehirde mekan en önemli sorunlardan bir tanesi. Biz mekan konusunda elimizden geldiği kadar bu şehrimizde farklı kültür ve sanatın sergilenebileceği yersi sanatçılarımızın eserlerini sergileyebileceği alanların olması gerektiğini inanıyoruz. Mersin’e bu atmosferin farkındayız. Bu nedenle elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bu yarışma Akdeniz ve yaşamı birleştiriyor. Toplumu canlı tutmak bizim için önemli. Cüzi miktarda da olsa gençlerin teşvik edilmesi çok önemli”

Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından katılımcılar sergilemeye değer gören fotoğrafları inceledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA