ÇİFTÇİDE KURAKLIK ENDİŞESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİDE KURAKLIK ENDİŞESİ


 

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’deki üreticileri de kuraklık endişesi sardı. Yenişehir İlçesi Değirmençay ve Uzunkaş Mahallesi’ndeki erik ve şeftali üretimi yapan yaklaşık 1000 üretici Değirmençay Deresinin kuruması nedeniyle zor günler yaşıyor. Değirmençay Mahalle Muhtarı ve Sulama Kooperatif Başkanı Şahin Işık, “Önceden 7-8 günde bahçelerimizi sularken şimdi 19 günde sulayabiliyoruz. Belki hazirandan sonra 40-50 güne çıkacak. Belki sadece ağaçları kurutmamak için su verebileceğiz” dedi.

GİZEM EKİCİ

 

Türkiye genlinde olduğu gibi Mersin’deki üreticileri de kuraklık endişesi sardı. Yenişehir İlçesi  Değirmençay ve Uzunkaş Mahallesi’ndeki erik ve şeftali üretimi yapan yaklaşık 1000 üretici Değirmençay deresinin kuruması nedeniyle zor günler yaşıyor. Değirmençay Mahalle Muhtarı ve Sulama Kooperatif Başkanı Şahin Işık yaşanan kuraklık nedeniyle üreticileri zor günler beklediğini söyledi.  Şu anda erik ve şeftalide hasat döneminin yaşandığını ifade eden Işık, ürünlerin etkilenmemesi için gecelerini gündüzlerine kattıklarını söyledi.

Değirmençay ve Uzunkaş bölgesinde 10 bin ton şeftali ve erik üretiminin olduğunu hatırlatan Işık, şu anda ihracat için şeftali hasadı yapıldığını kaydetti.

 

“SUYU KONTROL ALTINDA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Çiftçinin bu yıl kuraklık nedeniyle büyük endişe yaşadığını vurgulayan Işık, “”Değirmençay Deresi’nde şu anda su yok. Normalde bu derede geçen yıl bu zamanlar saniyede 400-500 metreküp su akardı. Bu sene damla su yok. Derenin bazı bölgeleri sanki 10 yıl kuraklık yaşanmış görüntüsünde. Değirmençay ve Uzunkaş mahallelerinde 1000 tane üretici var. Bizim kooperatifimizin 700’e kayıtlı üyesi var. 300 tanede de kooperatifime kayıtlı olmayan çiftçi var. Büyükşehir Belediyesi yapabileceği kadar bize yardım etti. Şu yapabileceğimiz bütün çalışmaları yaptık. Bundan sonra takibe başlayacağız. Kimse kaçak su kullanmasın diye suyu kontrol altında tutacağız.. Önceden 7-8 günde bahçelerimizi sularken şimdi 19 günde sulayabiliyoruz. Haziran’dan sonra belki 40-50 güne çıkacak. Biz belki de sadece ağacın yaşamsal faaliyetini sürdürebilmesi için su verebileceğiz. Devlet Su İşleri’nden ileriki dönemlerde aynı sorunun yaşanmaması için gölet yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA